Jaga Hybrid één oplossing voor lokaal verwarmen, koelen en ventileren

JAGA-Konvektco Nederland heeft het Jaga Hybrid Solutions klimaatsysteem geïntroduceerd. Dit CO2-gestuurde en zeer gebruiksvriendelijke systeem combineert de functies van verwarmen, koelen en ventileren in één behuizing.

Dat leidt tot aanzienlijke energiebesparing. Het Green Wire regelsysteem past luchtkwaliteit, vochtigheid en temperatuur in iedere ruimte aan de lokale omstandigheden aan. Dat maakt Jaga Hybrid Solutions bij uitstek geschikt voor toepassing in scholen, zorgcentra, kantoren en woningen.

 

De luchtverversing wordt geregeld door middel van sturing op CO2-concentratie. Jaga Hybrid is dus vraaggestuurd. CO2-detectie bepaalt de luchtkwaliteit en het systeem regelt automatisch de benodigde hoeveelheid verse lucht. Daarnaast is het mogelijk om luchtkwaliteit te regelen op basis van temperatuur en relatieve vochtigheid. In veel nieuwbouwwoningen, kantoren en scholen is een te hoge temperatuur een groeiend probleem. Nachtventilatie kan het aantal uren van temperatuuroverschrijding fors beperken. In klaslokalen kan het systeem tevens zorgen voor meer ventilatie in plaats van actief koelen. Hierdoor daalt de relatieve vochtigheid en neemt het comfort in de zomermaanden toe. Dat maakt dat Jaga Hybrid zorgt voor een aanzienlijke energiebesparing met een EPC-reductie tot 0,28. Het systeem voldoet vanzelfsprekend aan de nieuwste normen van het Bouwbesluit.

Gebruiksvriendelijk

Het Jaga Hybrid Solutions systeem werkt volledig automatisch en is daardoor zeer gebruiksvriendelijk. Het centrale Green Wire regelsysteem verbindt alle aangesloten componenten met elkaar, wisselt meetgegevens uit en zorgt voor de communicatie. Het systeem is geschikt voor de aansturing van verwarming, koeling, warmtepompen en ventilatoren. Ook verlichting, zonwering en beveiliging kunnen op dit systeem aangesloten worden. Het is dé oplossing om alle energieverbruikers en regelingsfacetten in alle ruimten eenvoudig centraal te controleren en monitoren.

Constante meting

JAGA-Konvektco heeft het Green Wire regelsysteem ontwikkeld en werkt hiermee op het gebied van de gebouwautomatisering samen met General Electric. Het systeem meet, controleert en stuurt de decentraal opgestelde componenten aan, zoals Low H2O-radiatoren met ventilatievoorziening en de afzuigventilatoren. Deze houden de luchtkwaliteit, relatieve vochtigheid en de temperatuur in de verschillende ruimten op het gewenste niveau. De luchtkwaliteit in de afzonderlijke ruimten wordt bewaakt door een CO2-sensor. Deze meet constant de kwaliteit van de binnenlucht, zodat de hoeveelheid te verversen lucht wordt aangepast aan de werkelijke behoefte.

Gemakkelijk installeren

Installateurs kunnen het Jaga Hybrid systeem eenvoudig installeren. Om veel hak- en breekwerk bij renovatieprojecten te voorkomen, kan het systeem ook uitgevoerd worden met een interne regeling. Door een sensor en regeling in de behuizing van de Low-H2O-radiator te plaatsen, regelt het systeem zelf de ventilatie. Jaga Hybrid werkt in combinatie met een cv-ketel, maar kan ook aangesloten worden op een warmtepomp. Onderzoek heeft uitgewezen dat het rendement van een Low-H2O-radiator in combinatie met een warmtepomp hoger is dan het rendement van vloerverwarming.

Meer informatie: www.jaga.nl

Lees hier meer over de verschillende airconditioning systemen.
Lees hier tips voor het aanschaffen van een airco.


Publicatiedatum: 9 februari 2011

reacties
anderen bekeken ook

Badkamerradiator Badia

QuickheatVloerverwarming

Vloerverwarming

Advertentie
Op de hoogte blijven?

Volg ons voor inspiratie, nieuws en tips.

Advertentie
Advertentie