Foto: Little-Greene---Verf-die-niet-de-wereld-kost

Little Greene: verf die niet de wereld kost

Little Greene verf en behang is milieuvriendelijk en wordt in de Little Greene fabriek in Noord-Wales op verantwoorde wijze geproduceerd.

De verven op waterbasis hebben de laagste eco-classificatie in de branche, met een VOS-gehalte dat nu vrijwel nul is. Dit betekent geen bijdragen van oplosmiddelen aan de atmosfeer, ademhalingsproblemen of geur; de Little Greene verven zijn vrijwel geurloos.

Re:mix

Little Greene is altijd al groen geweest van naam en van nature en streeft ernaar de beste kwaliteit verf te leveren, vervaardigd in het Verenigd Koninkrijk met een minimale impact op het milieu. ‘Re:mix’ van Little Greene is een verzameling overgebleven, ongewenste en geretourneerde verven, geherformuleerd tot een mooie, matte afwerking voor binnenmuren en plafonds. Door de upcycling van deze afvalverven wordt voorkomen dat er jaarlijks maar liefst 60.000 liter hoogwaardige minerale- en organische grondstoffen verloren gaan. Beperkte batches zijn beschikbaar in geselecteerde Little Greene-kleuren. De Re:mix verf heeft een bewonderenswaardig lage CO2-voetafdruk, dat bereikt wordt door een aantal milieubewuste factoren: thuisproductie, verminderde transportemissies, minimale VOS, het gebruik van natuurlijk voorkomende mineralen, verwaarloosbare geur en de uitstekende dekking van de verf. Dit betekent minder blikken om af te leveren en minder vrachtwagens op de weg. Little Greene evalueert voortdurend haar inspanningen om de impact op het milieu te verminderen. Re:mix is verkrijgbaar in de UK.

Handgemaakt

Little Greene stimuleert de ambachtelijke vaardigheden van haar personeel om de traditie van handgemaakte verf en behang voort te zetten. Een groot deel van het proces wordt uitgevoerd door ambachtslieden in plaats van geautomatiseerde machines, tot aan de samplepotjes toe. Deze worden met de hand gevuld. Alle verf en behang van Little Greene wordt vervaardigd in het Verenigd Koninkrijk, waarbij er actief wordt gezocht naar leveranciers, die zich ook inzetten voor lokale industrieën volgens een milieu-ethos.

Hoge kwaliteit

De verf van Little Greene wordt gemaakt met de beste ingredie?nten en bevat tot 40% meer pigment dan gewone verven. Elke verf heeft zijn eigen unieke formulering en het is deze complexe samenstelling die resulteert in zo’n diepe en ongeëvenaarde kleurdiepte en uitstekende productkwaliteit. Geproduceerd met behulp van traditionele methoden en ingrediënten, bereiken de formuleringen een ongelooflijke kleurdiepte. Hoe complexer de pigmentatie van de verf, hoe interessanter de kleur voor het oog lijkt. De pigmenten creëren ondertonen, die subtiel veranderen wanneer ze in verschillende lichtomstandigheden worden bekeken. Alleen de beste natuurlijke, organische en veilige synthetische pigmenten worden gebruikt om een hogere dekking te garanderen. Dit betekent dat er minder lagen nodig zijn en er minder middelen gebruikt worden. De meeste pigmenten van Little Greene zijn afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk, waardoor de impact van reizen op het milieu wordt geminimaliseerd.

Milieuvriendelijke formuleringen

Het watergedragen ‘Intelligent’ assortiment overtreft ruimschoots alle VOS-wetgeving. De ‘Intelligent’ verven zijn slijtvast en volledig wasbaar, wat zorgt voor een mooie afwerking, die langer meegaat. Hierdoor is de tijd tussen opknapbeurten langer, wat weer zorgt voor minder impact op het milieu. Deze slimme, elegante afwerkingen zijn speciaal ontworpen voor de levendige huizen van vandaag de dag.

Verf op oliebasis heeft traditioneel de voorkeur vanwege de bekende lange levensduur en uitstekende afwerking. Onze afwerkingen op oliebasis zijn allemaal opnieuw geformuleerd met duurzame plantaardige olie?n, zonder concessies te doen aan hun ongeëvenaarde kwaliteit.

FSC-certificering

Het papier waarmee Little Greene behang wordt vervaardigd, is afkomstig uit FSC- of PEFC-gecertificeerde duurzame bossen; voor elke gebruikte boom worden er vier teruggeplant. FSC-gecertificeerde bossen worden nauwlettend gemonitord en geïnspecteerd om ervoor te zorgen dat ze op een milieuvriendelijke en sociaal bevorderlijke wijze worden beheerd. De inkten, die gebruikt worden bij het printen van het behang, zijn volledig gifvrij en Little Greene behangplaksel bevat geen oplosmiddel.

Recycling

Little Greene verfblikken zijn gemaakt van meer dan 50% gerecycled staal en kunnen opnieuw worden gerecycled. Al het papierwerk is gedrukt op gerecycled of duurzaam geproduceerd papier. De verpakkingen worden voortdurend doorontwikkeld en de opslagprocedures worden herzien om de hoeveelheid aan gerecycled en recyclebaar materiaal te verhogen. Beschadigde of geretourneerde verf wordt ofwel gedistribueerd naar lokale gemeenschapsprojecten of teruggestuurd naar de fabriek, waar het wordt gerecycled voor de productie van het ‘Re:mix’-verfassortiment.

Creatief directeur, Ruth Mottershead zegt: “De woning is voor ons allemaal een belangrijke omgeving en we zijn blij dat we daarvoor milieuvriendelijke producten kunnen maken, die ook nog eens de tand des tijds doorstaan. We staan erop alleen de beste natuurlijke, organische en veilige synthetische pigmenten te gebruiken, die een uitstekende kleurdiepte, een hoogdekkend vermogen en de lange levensduur geven, die van moderne verven wordt verwacht. We zien het als onze plicht om de natuurlijke omgeving, die zoveel van onze kleuren inspireert, zoveel mogelijk te beschermen. Als onafhankelijk familiebedrijf hebben we de flexibiliteit om beslissingen te nemen op basis van wat goed is voor het milieu en niet alleen wat goed is voor het bedrijf.”

Reacties