Energiezuinig ventileren

Een onder alle omstandigheden gezond binnenklimaat? Het is mogelijk! Permanente ventilatie van uw woning is hiervoor cruciaal. Dag en nacht dus, zonder onderbreking. U ademt zuurstof in en CO2 (koolzuurgas) uit. Als u een ruimte niet ventileert, ontstaat langzaam een tekort aan zuurstof en een teveel aan CO2. Ventilatie zorgt voor de aanvoer van steeds nieuwe, zuurstofrijke lucht van buiten en de afvoer van de koolzuurrijke binnenlucht.

Energiezuinig ventileren

Doordat huizen tegenwoordig zo goed geïsoleerd zijn, is het belangrijk goed te ventileren. Een veel toegepaste manier van ventilatie is het plaatsen van ventilatieroosters in de gevel, gecombineerd met een mechanisch afzuigsysteem. Koude lucht komt binnen via een rooster in de gevel en de warme binnenlucht wordt mechanisch afgezogen. 

Energieverlies
Dit kost veel energie en het warmteverlies is groot. Tegelijkertijd staat het comfort letterlijk op de tocht. De binnenkomende stroom van koude ventilatielucht wordt als onbehaaglijk ervaren.

Ventilatietoestellen
Het leven in woningen en gebouwen comfortabeler maken is ons vak. Aangezien geen situatie gelijk is, bieden wij diverse ventilatieoplossingen aan. Denk daarbij aan toestellen voor wandmontage - zoals onze Renovent Excellent familie - of toestellen voor plafondmontage, zoals de Renovent Sky.