Natuursteen trap

Natuursteen wordt niet voor niks al eeuwenlang toegepast voor trappen. Het kan wel miljoenen voetstappen trotseren. Nibo Stone vertelt u graag meer.

Lange levensduur en hoge slijtvastheid

Er zijn diverse natuursteensoorten die uitermate geschikt zijn om duizenden of zelfs miljoenen voetstappen te trotseren. Vanwege hun lange levensduur en hoge slijtvastheid, zijn deze soorten een uitstekend materiaal voor deze bouwwerken. Natuursteen is makkelijk schoon te maken, waterbestendig en in veel gevallen ook vorstbestendig. Het wordt niet voor niets al eeuwenlang veelvuldig toegepast voor trappen in openbare ruimtes zoals musea, scholen en stationsgebouwen. Maar ook in een woonhuis is een natuurstenen trap stijlvol en praktisch.

Een natuursteen trap is in een verscheidenheid aan kleuren en vormen realiseerbaar en kan ontworpen worden voor binnen of buiten. Er kan gekozen worden voor het bekleden van een betonnen of stalen constructie met losse treden en stootborden, of voor massieve traptreden in zowel rechte als (half)ronde vormen. Nibo levert natuursteen voor alle trapvormen waaronder spiltrappen, wenteltrappen of steektrappen. Ook semi zwevende trappen behoren tot de mogelijkheden. De trap kan aan de muurzijde worden afgewerkt met een plint, schrobrand of harpstuk. Overige bouwkundig aangesloten onderdelen zoals (opstap-constructies voor) bordessen en vloeren kunnen van hetzelfde materiaal gemaakt worden zodat een naadloze maatwerkoplossing wordt bereikt.