Kunststof kozijnen merken

Kunststof kozijnen zijn er in vele soorten en merken. Welke merken? We hebben ze voor je op een rij gezet!

Kunststof kozijnen merken

Kunststof kozijnen zijn er in vele soorten en maten. Er zijn vele merken op de markt die kunststof kozijnen fabriceren. Wat zijn de verschillen en welk merk is nu het beste? We hebben een aantal gerenommeerde merken op een rij gezet. In dit artikel focussen we ons op de merken Gayko, Finstral, WERU en Schüco. Een uitgebreider overzicht vind je op Kunststof Kozijnen Expert.

Gayko

Gayko is een belangrijk merk als het gaat over kozijnen. Gayko is al ongeveer dertig jaar actief en heeft zich inmiddels gespecialiseerd in allerlei soorten kozijnen. Het is een vooraanstaand bedrijf. Het bedrijf focust heel erg op goede isolatie. Dat betekent dat er via de kozijnen geen warmte verloren gaat. En dat is fijn, want zo kun je besparen op energiekosten. Bovendien is het een stuk beter voor het milieu. Ook vindt Gayko het uiteraard belangrijk dat de gordijnen veilig zijn en dat ze worden gemaakt in een duurzaam proces. De kozijnen van Gayko hebben een mooi uiterlijk en zijn gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken.

Finstral

Finstral is ook een goed merk dat kozijnen aanbiedt. De afgelopen jaren is Finstral steeds populairder geworden. Het bedrijf is opgericht in Italië en heeft in het begin vooral deuren en houten kozijnen geproduceerd. Maar tegenwoordig maakt ook Finstral veel kozijnen van kunststof. Een voordeel aan kunststof is dat het materiaal veel sterker is dan hout. Bovendien kun je kunststof makkelijker bewerken op de manier waarop jij dat wilt. Met de kozijnen van Finstral kun je jouw woning dus volledig optimaliseren naar jouw wensen.

Weru

Naast Gayko en Finstral bestaat ook Weru Ramen en Deuren. Weru is een bedrijf dat veel verschillende soorten en modellen kunststof kozijnen produceert. Wanneer je je raamprofielen wilt vervangen door een variant van kunstof, dan kun je het beste eens bij Weru kijken. Weru biedt kozijnen die een goede basis vormen voor ramen én schuifdeuren. Bovendien gaan de producten van Weru zelfs wel vijftig jaar mee. Bovendien kun je zelf bepalen hoe de kozijnen eruit moeten komen te zien en hoe groot ze moeten zijn. Daarnaast hoef je de kunststof kozijnen van Weru nauwelijks te onderhouden. Je zult ze dus niet vaak hoeven bijschilderen.

Schüco Nederland is een populair merk dat kunststof gevelsystemen aanbiedt. De Schüco groep is actief in tachtig landen en maakt producten voor particulieren en bedrijven. Hierbij vindt het bedrijf het belangrijk dat de producten duurzaam zijn én dat de klant op zijn of haar wenken bediend wordt. Schüco produceert energie-efficiënte gevelsystemen en vermindert de emissie van CO2. Schüco biedt onder andere kozijnen aan voor ramen en deuren. Hierbij kun je vaak zelf bepalen hoe het kozijn er precies uit moet komen te zien.

Verschil tussen A- en B-kwaliteit kunststof kozijnen

Niet alle kunststof kozijnen zijn even goed. Er zijn kozijnen van merken die goede productieprocessen hanteren en ervoor zorgen dat ze goede kwaliteit leveren. Andere merken vinden het belangrijker dat de producten zo goedkoop mogelijk kunnen worden verkocht. Dit soort merken zullen dus kozijnen verkopen die van mindere kwaliteit zijn en minder lang meegaan. En dat is zonde wanneer je kozijnen koopt. Let daarom altijd goed op de kwaliteit van de kozijnen voordat je deze aanschaft. Als je twijfelt, kun je het beste de professionele hulp vragen van Kunststof Kozijnen Expert.