string(1) "p"

Isolatieglas

Isolatieglas is glas dat warmte vasthoudt en daarmee een isolerende functie biedt. Dit in tegenstelling tot enkel glas. Bestel direct!

Isolatieglas bestellen

Isolatieglas is glas dat warmte vasthoudt en daarmee een isolerende functie biedt. Dit in tegenstelling tot enkel glas. Enkel glas laat warmte, kou en geluid door. Isolatieglas is glas waarbij een combinatie van twee of drie glasplaten luchtdicht met elkaar verbonden zijn door middel van een frame. De ruimte die tussen de glasplaten ontstaat, heet de isolerende ruimte. Ook wel de spouw genoemd. Bij de productie van isolatieglas vult men deze spouw met lucht of gas. Deze opvulling van gas of lucht geeft isolatieglas de warmte- en geluidsisolerende werking.

U-waarde isolatieglas
Isolatieglas is verkrijgbaar in verschillende soorten: dubbel glas, HR glas en driedubbelglas. Het warmteverlies door een ruit drukt men uit in de zogenoemde U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe hoger de isolerende werking en hoe lager uw stookkosten. De U-waarde van het glas is een belangrijke waarde bij uw keuze voor isolatieglas.

Effecten isolatieglas
Bij gebruik van isolatieglas in woning of gebouw, blijft kou buiten en warmte beter binnen. Het toepassen van isolatieglas zoals dubbel glas, driedubbel glas en HR glas draagt voor een groot deel bij aan een lagere energierekening, minder CO² uitstoot én een aangenaam binnenklimaat. En dat is weer goed voor een duurzaam Nederland.

Mogelijkheden isolatieglas
Standaard isolatieglas is gevuld met lucht. Hoog Rendementsglas is gevuld met gas: Argongas of Krypton. Naast het vullen van de isolerende ruimte met lucht of gas zijn er nog meer mogelijkheden om het glas een isolerende werking te geven. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar zonwerend glas, geluidswerend glas of brandwerend glas? Door het aanbrengen van een dunne coating op een van de glasbladen krijgt glas een zonwerend, geluidswerend of brandwerend effect.

Dankzij de doorontwikkeling van glas verbeteren de warmte isolerende prestaties steeds verder. Wilt u isolatieglas bestellen en weten welk soort glas voor u de juiste oplossing biedt? Inkoopglas.nl helpt u graag met het juiste glas bestellen! Inkoopglas.nl is bereikbaar via het gratis telefoonnummer 0800 222 3 222 van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur. Of mail ons uw vraag via het contactformulier.