Grote kozijnen en privacy: match of niet?

Groot, groter, grootst. Dat lijkt wel de trend bij kozijnen. Terecht: grote kozijnen zorgen voor veel licht, uitzicht en een geweldig gevoel van ruimte.

Maar als je ’s avonds onder een dekentje op de bank kruipt, verkies je  wellicht meer privacy. Daarvoor heb je heel wat praktische opties die je woning bovendien een extra touch geven.

1. Gezandstraald glas

Je kunt ervoor kiezen om het glas van je kozijnen volledig of gedeeltelijk te laten zandstralen. Op die manier komt er veel  licht binnen, maar zit je toch afgeschermd van nieuwsgierige blikken. En wie zegt dat gezandstraald glas saai hoeft te  zijn? Personaliseer je kozijnen met een leuke print of je huisnummer. Opties zat!

2. Spiegelend en zonwerend glas

Het laagje metaaloxide dat de zonnestralen weerkaatst van zonwerend glas geeft het zijn spiegelende effect. Door deze spiegeling heb je overdag geen last van inkijk. ‘s Avonds en ’s nachts adviseren we wel om de gordijnen dicht te doen. Dat is bovendien ook gezellig en knus.

3. Screens

Deze automatisch bediende zonwering, in de kleur van je kozijnen en deuren, houden hinderende warme zonnestralen  buiten. Screens zorgen bovendien ook in een handomdraai voor extra privacy. Met een druk op de knop, met een  afstandsbediening of zelfs via je smartphone, laat je de screens eenvoudig op en neer gaan. 

4. Rolluiken

Met al die mogelijkheden zou je de klassieke rolluik bijna vergeten. Ook in een modern jasje, blijft de alom bekende rolluik  zijn nut bewijzen: zonwerend, geluiddempend, isolerend, inbraakwerend én je geniet van optimale privacy. Openen en  sluiten doe je met een simpele druk op de knop.

5. Luiken

Of je nu kiest voor klapluiken, schuifluiken of vouwluiken, het zijn allemaal prima manieren om nieuwsgierige blikken  buiten te houden. Luiken zorgen niet alleen voor privacy, ze zijn ook ideaal om je woning te verduisteren of te  beschermen tegen fel zonlicht. Moderne of klassieke motieven, luiken geven je woning ongetwijfeld extra karakter.

6. Decoratie voor je kozijnen

Zijn aangepast glas, (rol)luiken of screens geen optie? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor raamdecoratie. Lichte  gordijnen, rolgordijnen, jaloezieën, paneelgordijnen, houten lamellen of binnenluiken: de mogelijkheden zijn eindeloos

Jouw grote kozijnen laten matchen met privacy?  Neem contact op met een Belisol-adviseur in je buurt via ?belisol.nl