string(1) "p"

Dubbel glas

Eenvoudig dubbel glas bestellen voor een voordelige prijs doe je bij Inkoopglas. Uitstekende service en de laagste prijs garantie. Bestel hier uw glas!

Dubbelglas bestellen

Dubbelglas is een van de bekendste vormen van isolatieglas. Dubbel glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas en bestaat uit twee glasplaten die door middel van een frame luchtdicht met elkaar verbonden zijn. De ruimte tussen de glasplaten is de isolerende ruimte en heet de spouw. Bij dubbelglas vult men deze spouw met lucht welke voor de warmte-isolerende werking zorgt. Door gebruik van dubbelglas bespaart u op uw energierekening.

U-waarde dubbel glas
Hoe goed glas isoleert hangt af van de zogenaamde U-waarde. De U-waarde toont aan hoeveel warmte het glas per vierkante meter en per graad temperatuurverschil doorlaat tussen beide zijden, uitgedrukt in Watt per m² Kelvin; W/m²K. Hoe lager de U-waarde hoe beter het glas isoleert.
Ter vergelijking: de U-waarde van enkel glas is 5,8 W/m²K, die van dubbel glas is 2,8 W/m²K en die van HR glas varieert van 2,0 tot 0,9 W/m²K.
Afhankelijk van de soort woning en de ruimte waar het glas voor wordt gebruikt is het raadzaam om goed op de U waarde te letten bij uw bestelling van dubbelglas.

Effecten van dubbelglas
Met het kiezen voor dubbel glas in een woning of gebouw blijft kou beter buiten en warmte beter binnen. Dit verbetert de isolatiewaarde van uw woning aanzienlijk en draagt bij aan een lagere energierekening én minder CO² uitstoot. Goed voor een duurzaam Nederland dus.

Wilt u dubbel glas bestellen? Eerst nog wat advies nodig over dubbel glas? Neem contact op met Inkoopglas.nl Wij informeren u graag. Inkoopglas.nl is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur via het gratis telefoonnummer 0800 222 3 222. Meer nodig dan alleen warmte isolatie, kijk dan bij driedubbelglas of HR glas.