Akoestiek in appartement

Onleefbare akoestiek in appartement in Zaandam

Van echo naar leefbaar

Nadat een voormalig graanpakhuis omgebouwd was naar strakke en lichte appartementen, bleek er in één appartement een behoorlijk probleem ontstaan te zijn. Doordat dit appartement verbouwd was met zeer hoge plafonds, veel glas voor de mooie lichtinval en een gietvloer, was een onleefbare akoestiek het gevolg.

Al deze onderdelen bij elkaar zorgden namelijk voor een reflecterend oppervlak, waarbij het letterlijk echode in huis. Het aanzetten van de TV was gewoonweg niet meer te doen!

Een belletje naar ITG IJmuiden was voldoende! Gelijk was duidelijk wat er aan de hand was en wat hiervoor de oplossing was, een plafond van Stucacoustic. Natuurlijk moest er wel rekening gehouden worden met de strakke verbouwing en het monumentale karakter van het appartement. Daarom heeft ITG IJmuiden hiervoor een onzichtbare Stucacoustic plafond geïnstalleerd.

Het strakke en lichte appartement is nu weer leefbaar en er is geen afbreuk gedaan aan het interieurontwerp! Een geweldig resultaat, wat u zelf kunt beoordelen aan de hand van de foto’s.