Kies de juiste vorm van gevelrenovatie!

Je gevel laten renoveren, wat zijn de mogelijkheden en wat voor kosten brengt dit met zich mee. In dit artikel vindt je meer informatie over gevelrenovatie.

Hoe kies ik de juist vorm van gevelrenovatie?

Het onderhouden van een gevel is iets waarvan veel mensen niet weten dat het om een bepaalde tijd weer nodig is. Eigenlijk moet je je gevel periodiek laten onderhouden, zodat je de kans op lekkage en andere problemen met betrekking tot vocht laag houdt. Gevelonderhoud kan bestaan uit verschillende onderdelen. Voorbeelden daarvan zijn impregneren en zandstralen. Ook moet het voegwerk regelmatig bijgewerkt worden en kan het nodig zijn om optrekkend vocht actief te bestrijden. Als jij graag wilt weten wat jouw mogelijkheden zijn wat betreft een gevelrenovatie, dan is BK Bouw voor jou een geschikt bedrijf. Zij zijn gespecialiseerd in alle vormen van gevelrenovatie en kan je professioneel advies geven. Ook kunnen zij je een vrijblijvende offerte bieden, zodat je meteen kunt zien welke keuze je het beste kunt maken.

 

Impregneren

Het impregneren van een gevel kan ervoor zorgen dat je gevel beter tegen allerlei factoren kan. Zo helpt impregneren bijvoorbeeld tegen schade van regen, wind, en vorst. Door je gevel te laten impregneren, zal deze geen last meer hebben van vochtproblemen en bijvoorbeeld schimmelplekken. Maar voordat je besluit om je gevel te laten impregneren, wil je natuurlijk weten hoe duur dat is. Daarom is het belangrijk om het deskundige advies te vragen. Zo weet je precies wat je mogelijkheden zijn en hoeveel dat je gaat kosten. Voordat je pas echt begint met impregneren, moet je gevel ook nog gereinigd worden. Hoewel je dit zelf kunt doen, is het verstandig om dit door een specialist te laten doen. Zo weet je zeker dat het juiste reinigingsmiddel gebruikt wordt en dat je gevel écht goed schoon wordt.

Zandstralen

Zandstralen hoef je niet bij iedere gevelrenovatie te doen. Zandstralen wordt eigenlijk alleen gebruikt als de gevel zwaar vervuild is. Dit kan bijvoorbeeld komen door graffiti of een extreme roetaanslag. Zandstralen wordt over het algemeen alleen gebruikt als zelfs zware chemische middelen niet werken. Bij zandstralen wordt vocht gemengd met een grof straalmiddel, zoals zand. Dit middel wordt onder lage druk tegen de gevel gespoten. Tijdens dit proces wordt de gevel op grondige wijze gepoetst door de grove korrels van het zand. Zo kun je de gevel op een relatief gemakkelijke manier weer helemaal schoon krijgen.

Gevelonderhoud

Hoewel mensen hun tuin meestal regelmatig onderhouden, wordt gevelonderhoud toch nog vaak vergeten. Als je door het dorp of door de stad loopt, dan zul je zien dat veel gevels er niet optimaal meer uitzien. Soms valt dit niet heel erg op, maar vaak ziet het er toch onverzorgd uit. Daarom is het belangrijk dat je je gevel goed blijft onderhouden. Dit kun je dus onder andere doen door je gevel te laten reinigen en te laten impregneren. Maar ook het voegen van de gevel moet gebeuren. Daarnaast kun je ook nog je dak laten reinigen en impregneren. Zo zorg je er niet alleen voor dat je gevel en je dak er weer optimaal uit komen te zien, maar ook dat ze goed isoleren. En zo kun jij weer geld besparen op je energiekosten.

Hydrofoberen

Wanneer je je gevel laat hydrofoberen, dan betekent dit eigenlijk dat je gevel waterafstotend wordt gemaakt. Zo wordt je gevel beschermd tegen vocht en regen. Ook zal de waarde van je woning of pand verhogen. Hydrofoberen kan worden gedaan voor ongeveer twaalf euro per vierkante meter.

Tips voor gevelrenovatie

Wanneer je je gevel wilt laten renoveren, is eigenlijk het allerbelangrijkste dat je jezelf goed informeert over de mogelijkheden. Voordat je het renovatieproces begint, is het altijd belangrijk dat de gevel goed wordt gereinigd. Daarna is impregneren vaak nodig. Ook het laten voegen van je gevel is een belangrijk onderdeel van de renovatie. Daarnaast kun je voor optimale bescherming nog kiezen voor hydrofoberen. Een gouden tip voor een gevelrenovatie blijft toch wel het vragen naar deskundig advies.

Kosten van gevelrenovatie?

De gemiddelde kosten van een gevelrenovatie kun je hieronder vinden.


Soort renovatie  en de gemiddelde prijs per vierkante meter

Voegen vervangen 9 euro
Impregneren 5,50 euro
Reinigen 3,50 euro
Hydrofoberen 8 euro