ECOFLEX 300 bouwstenen

Er is gestart met de eerste HIB woning in Nederland, oftewel bouwen met houten bouwstenen.

 

Eerste HIB-woning in Nederland

Ecoflex 300

HIB – ECOFLEX 300

Gepatenteerd en met prijzen bekroond – het ecologische bouwsysteem met een ventilerende voorzetwand.

 

Ecoflex 300                                   Ecoflex 300 PLUS        

• lengte 100 cm                              • u-waarde 0,16 W/(m2*K).
• dikte 30 cm                                 • Rc waarde 6,1 m2.K/W    
• oppervlakte 0,48 m2 
• gewicht 15-25 kg                                                 
• u-waarde 0,19 W/(m2.K)
• Rc waarde 5,1 m2.K/W    

 

Ecologisch wonen in een natuurlijk huis

Wie wil er niet gezond wonen in een huis, gebouwd met de natuurlijke materialen, zoals hout en leem. De door ons toegepaste en speciale HLK isolatie maakt een evenwichtig woonklimaat  mogelijk. Deze natuurlijke isolatie bestaat uit onbehandelde, gereinigde houtspanen, die met leem en kalk van schelpen zijn gemengd. Dit kalkrijke leem is zeer puur en wordt gebruikt in welness centra. Hout  en leem hebben als bouwstof niet voor niets een lange historie -ze werken nivellerend op temperatuur en vochtigheid en scheppen zodoende een behaaglijk woonklimaat.

 

Breng de natuur in uw huis en woon gezond en comfortabel! Voor de ontwerpen werken wij samen met ontwerper Edward Erasmus van ErasmusX. Een specialist op het gebied van ecologisch en biologisch ontwerpen en bouwen.

Productomschrijving

Op 30 november 2010 is de eerste houten bouwsteen gelegd door de heer A. Duivesteijn, Wethouder Ruimtelijke Ordening en Wonen van Almere. Vanaf dat moment wordt gestart met de opbouw van de eerste HIB woning in Nederland oftewel bouwen met houten bouwstenen. Een natuurlijke, eenvoudige en snelle manier van bouwen.

 

Eerste HIB woning in Almere
Bij het ontwerp zijn de opdrachtgevers samen met de HIB architect uitgegaan van een combinatie van modern design en “ouderwets gezellig”. Het lijkt een “oude” boerderij die door strakke muren, de glazen achtergevel en het rietendak met bijzondere vorm, een moderne uitstraling krijgt. De toepassing van het meest duurzame materiaal dat er bestaat nl. hout, vormt de basis van de woning. Het gebruik van een warmtepomp, zonnepanelen en het opvangen van regenwater zorgen er ook voor dat er duurzaam gewoond zal worden. Deze bijzondere woning wordt opgebouwd met de HIB 240 bouwstenen voorzien van houtvezelisolatie en wordt aan 2 topgevels afgewerkt met houten potdekseldelen en aan de langsgevels met wit stucwerk.

 

HIB – de Houten Bouwsteen
HIB staat voor unieke prefab houten bouwstenen die alleen duurzame natuurlijke materialen bevatten. Dit zuiver ecologische bouwsysteem isoleert zeer goed, bespaart energie, is geluidsdempend en kierdicht. De houten bouwstenen zorgen altijd voor een optimale vochtregulatie waardoor een natuurlijk leefklimaat wordt bereikt. De mogelijkheden van afwerking van de woning (of aanbouw) zijn zeer divers zowel wat betreft de gevels als de afwerking van de binnenwanden. Het prefab systeem is eenvoudig en zeer snel te bouwen, zelfbouw is onder begeleiding mogelijk. Niet voor niets is de houten bouwsteen genomineerd voor de houtinnovatieprijs 2010!