WK2-poort

Poortenfabrikant Harol biedt sinds kort de mogelijkheid om sectionale poorten uit te rusten met bijkomende mechanische beveiliging.   

WK2

Voordeel is dat de poort hierdoor minstens drie minuten weerstand biedt tegen aanvallen met eenvoudige werktuigen zoals wiggen, tangen en schroevendraaiers. Poorten die een dergelijke beproeving doorstaan, worden volgens de Europese voornormen ENV 1627 - 1630 ondergebracht in weerstandsklasse 2 (WK2). Aan eigenaars van een WK2-poort kent de Belgische overheid een fiscaal voordeel toe van maximaal € 170,-. Behalve sectionaalpoorten kunnen ook garagepoorten en garagedeuren uitgerust worden met deze mechanische beveiliging.

De praktijk wijst uit dat gelegenheidsdieven die na meer dan drie minuten niet binnengeraken, meestal op de vlucht slaan. Om de prestaties inzake beveiliging te meten, bepaalt ENV 1627 - 1630 zes weerstandsklassen. De indeling gebeurt op basis van dadertype, werktuigen en weerstandstijd. Voor sectionaalpoorten met WK2-certificaat geldt dat zij minstens drie minuten bestand zijn tegen gelegenheidsdieven die ze te lijf gaan met wiggen, tangen, schroevendraaiers en ander eenvoudig gereedschap.

Extra beveiliging

Om in aanmerking te komen voor het WK2-certificaat voerde Harol een aantal verstevigingen uit aan de bodemconsole en de middenconsole en ook de bocht van de geleiders werd aangepast. De WK2-beveiliging wordt voorzien als optie en heeft een bruto consumentenprijs van € 130,- tot € 150,-.

Prijzen

Richtprijzen sectionale poorten van Harol

De sectionale poorten van Harol zijn maatproducten vandaar dat ze alleen richtprijzen kunnen geven.

Opgelet: onderstaande vermelde richtprijzen zijn bruto prijzen, exclusief BTW en exclusief plaatsingskosten.

De kostprijs van een sectionale poort wordt o.a. bepaald door de afmetingen, het beslag- en paneeltype van de poort alsook de gekozen kleur (standaardkleur, RAL-kleur, structuurlak).

 

Vb 1: Sectionale poort
Breedte: 2500 mm
Hoogte: 2150 mm
Beslagtype: Easyclick 70 & 90
Paneeltype: ZMV10 (zonder motief + zonder profilering)
Standaardkleur en elektrische bediening
Vanaf € 1.550,-