SP900 garage

De sectionaalpoorten SP900 waren al goed, maar Harol vond dat het nog beter kon. Zie het resultaat: de nieuwste SP900 garagedeur. Op welke punten deze SP900 nog verbeterd kon worden? Harol legde de vraag voor aan een aantal klanten en zette hun suggesties om in verbeteringen. Hiermee streeft Harol ernaar het werk van de monteur te vereenvoudigen en te versnellen. Daarnaast heeft Harol tevens een aantal esthetische vernieuwingen doorgevoerd aan de SP900 die natuurlijk belangrijk zijn voor de eindgebruiker.  

Impressie

 

 

 

 

Productinformatie

Poortblad

  • De SP900 beschikt voortaan over nieuwe poortpanelen, betere vingerklembeveiliging en een tussendichting in neopreen (EPDM). Het gevolg is dat de gleuven tussen de verschillende panelen veel regelmatiger zijn en beter op elkaar aansluiten. Bij de geprofileerde panelen is de paneelnaad nauwelijks te onderscheiden. Het poortblad lijkt één solide geheel.

  • Een nieuwe, soepele vloerafdichting in neopreen (EPDM) zorgt voor een elegante sluiting tussen poort en vloer en vangt kleine oneffenheden op. De typische zwarte strook onderaan het blad is lager dan vroeger, waardoor hij - vooral bij bleke poorten - minder opvalt.

  • Dankzij het vernieuwde poortbladbeslag oogt de binnenkant van het blad minder industrieel. Kleiner, fijner en eleganter zijn de sleutelwoorden. Het beslag is standaard wit gelakt (net zoals de achterkant van de panelen) en valt daardoor veel minder op. Alle schroeven zijn afgedekt met doppen.

  • De SP900 wordt geleverd met panelen van 50 of 60 cm en is voortaan ook beschikbaar met roestvrij stalen ramen die een hoge waterdichtheid garanderen. Bovendien krijgt de klant de mogelijkheid om het poortblad naar eigen wens aan te passen met designmotieven (een huisnummer, metalen sierstroken, ...). Een nieuwe moderne look dus voor de hedendaagse tot ultramoderne woning.

Beslag

  • De plaatsing van de vernieuwde SP900 sectionale poort verloopt net als bij vorige generaties erg vlot. Veel onderdelen zijn voorgemonteerd. Bovendien bestaat nu de mogelijkheid om het kader grotendeels op de werkvloer te monteren. Dankzij de EasyClick bevestiging van de veeras, blijft overigens ook het pas- en uitlijnwerk beperkt.

  • Het beslag rond het poortblad, ruilde z'n industriële look voor een vormgeving die meer op particulieren is afgestemd.  De rails en de zijstijlen ogen eleganter dan vroeger. En speciaal voor renovatieprojecten is er nu het EasyClick 90 beslag, met gelakt montagekader. In situaties waarbij het kader niet volledig weggewerkt kan worden, vormt het dus niet langer een storend element in de dagopening.

In harmonie met het huis

Een garagepoort in harmonie met het huis
Mooi, veilig en makkelijk bedienbaar

 

Een garagepoort neemt vaak een groot deel van de geveloppervlakte in beslag. Het spreekt voor zich dat de poort dan ook elegant moet zijn en moet passen bij de stijl van je huis. Bovendien wil je ook een praktische en veilige poort. Een sectionale poort is in dit geval de beste keuze. Harol poorten zijn volledig aangepast aan de huidige woonvereisten en –normen.

 

Welke poort past bij mijn huis?
Bouwstijlen variëren enorm vandaag. Je kunt net zo goed minimalistisch strak als klassiek en met veel decoratie-elementen bouwen. Welke stijl je ook verkiest voor jouw nieuwbouw of renovatieproject, je vindt altijd een Harol poort die bij je eigenheid past. Eerst en vooral heb je de keuze uit een groot kleurenpalet zodat er altijd een garagepoort is die perfect samengaat met de rest van je schrijnwerk. Zo kies je uit één van de 10 standaard kleuren van Harol of heb je de keuze uit een structuurlak of andere RAL-kleur in identiek dezelfde kleur als de rest van de ramen, maar dan betaal je daar een minimale meerprijs voor.

 

De sectionale poorten van Harol bestaan in verschillende paneeluitvoeringen. Je hebt de keuze uit een stucco-, een houtnerf- of een vlakke structuur. Met andere woorden, je bepaalt zelf het uitzicht van de poort. Bovendien kun je ook raampjes, deuren en zelfs huisnummers integreren. Bij een modern huis hoort eerder een volledig vlakke uitvoering. Voor pastoriewoningen bestaan er raampjes die perfect bij de stijl van het huis passen. Heb je een klassieke woning, dan kies je best voor houtnerfmotief met cassette. Je kunt dus oneindig combineren (kleur, oppervlaktestructuur en ramen) om uiteindelijk tot de poort te komen die een geheel vormt met de rest van het huis.

 

Gebruiksvriendelijk
Sectionale poorten rollen naar boven. Je kunt ze zowel manueel als elektrisch bedienen en zelfs in  je domoticasysteem integreren. Manuele bediening kan voor poorten tot 2,5 meter breed. De poorten zijn standaard uitgerust met een cilinderslot en een handgreep. De elektrische bediening verloopt via een geluidsarme poortmotor. Er worden standaard  ook 2 zenders geleverd. Optioneel wordt een codeerschakelaar geleverd zodat je met een code ook de garage kan openen en eventueel met fietsen makkelijk in en uit kunt. De Harol poorten zijn beveiligd, zowel tegen inbraak als tegen allerhande storingen. Dankzij de handgreep kun je de poort te allen tijde sluiten, ook bij stroomonderbreking. Er is ook een vinger-, kabel- en veerbreukbeveiliging. De fotocel voorkomt dat de poort verder sluit terwijl er een voorwerp onder de poort staat. Al deze snufjes zorgen ervoor dat de sectionale poort op alle vlakken veilig is.

 

Wat met isolatie?
Het kan niet de bedoeling zijn dat jouw garagepoort een koudebrug vormt en zo de goede isolatie van de woning in het gedrang brengt. Een Harol-poort is extra geïsoleerd met een CFK-vrij polyurethaanschuim tussen de wanden. De onderkant van de poort is tochtvrij gemaakt met een EPDM dichtingsstrip.

 

Harol poorten kunnen aangepast worden naargelang de stijl van jouw woning, ze zijn uiterst veilig, duurzaam en isolerend.