G60 sectionaaldeur

De g60 sectionaaldeuren van Crawford Normstahl bieden u veiligheid en optimaal ruimtegebruik. Daarnaast combineren ze de warmte van hout met het gemakkelijke onderhoud van staal.

 

Productomschrijving

Nu kunt u de warmte van hout gemakkelijk combineren met het gemakkelijke onderhoud van stalen oppervlakten. Kies één van de nieuwe decoroppervlakken (LINE, TREND, STYLE, CLASSIC) voor een natuurlijke, authentieke houtlook. Gedaan met dat saaie verven, uw houtdeur ziet er voor altijd als nieuw uit! De g60 is aantrekkelijk, elegant en representatief. U krijgt levenslange kwaliteit; een belofte die Crawford Normstahl ook waarmaakt!

 

De g60 beschikt over bijzondere eigenschappen. U zult meer intelligente oplossingen vinden, meer keuzemogelijkheden, meer innovaties en een betere techniek. Desondanks is een g60 niet duurder dan andere garagedeuren in deze klasse. Hoe is dat mogelijk? Dankzij een totaal nieuwe ontwikkeling, waarin Crawford de inzichten uit vele studies en rondvragen heeft verwerkt, net als hun knowhow en ervaring als één van de toonaangevende fabrikanten van hoogwaardige garagedeuren.

 

Nieuw in het Crawford assortiment is de Crawford g60 Woodgrain Gouden Eik. Naast de bestaande modellen worden er drie modellen met een houtnerfstructuur gelanceerd die allen voorzien zijn van een folie waardoor het net lijkt alsof de deur uit houten planken werd opgebouwd. De look is bijgevolg vergelijkbaar aan die bekomen bij het gebruik van traditioneel hout. 

De robuustheid, gebruiksvriendelijkheid en onderhoudsvriendelijkheid is dan weer optimaal doordat het materiaal niet bestaat uit hout maar wel uit geïsoleerde stalen sandwich panelen waarop een kunststoffen film is aangebracht. Sectionaaldeuren met een houten look zijn hierdoor voor iedereen betaalbaar! Alle overige voordelen van de g60 blijven onverminderd van toepassing, zoals: optimale vingerbescherming, afgedekte wielen en kabels door gebruik van gesloten rails, makkelijke bediening en aangepaste inbouwmaten om de vervanging van een bestaande deur makkelijk te laten verlopen!

 

De Crawford g60 sectionaaldeur heeft standaard 42mm dikke panelen en biedt een perfecte oplossing wanneer zowel functie als robuustheid dienen geboden te worden.

De hoge isolatiewaarde (K of U-waarde) van 1,00 W/m²K maakt deze deur uiterst geschikt wanneer de garage geïntegreerd werd in het huis. Op die manier wordt het comfort in het algemeen verhoogd en de stookkosten in het bijzonder verlaagd. Een aanrader dus, zeker nu de energieprestatienormen voor gebouwen bovenaan op de agenda staan.  

 

Net als zijn voorganger, de g30, is ook deze Crawford g60 beschikbaar in niet minder dan 5 verschillende designs; Line, Trend, Style, Classic en Ellips.

 

Het oppervlak van de secties is voorzien van een eindafwerkingskleur en kreeg een eigentijdse diamantstructuur mee. Standaard en dus zonder meerprijs is de deur verkrijgbaar in twee kleuren (wit, vergelijkbaar met RAL 9016 en bruin, vergelijkbaar met RAL 8014). Uiteraard is elke andere kleur als optie beschikbaar. In de automatische versie wordt de deur voorzien van een geëigende motor uit het eigen assortiment. Wat de betrouwbaarheid en functie optimaal ten goede komt.  

 

Veiligheid, robuustheid en comfort zijn vanzelfsprekend bij de Crawford g60. Geringe inbouwruimte, een seriematige productie, afgeschermede kabels en kogelgelagerde loopwielen alsook de TÜV-certifiering bevestigen de hoge graad van doorgedreven kwaliteit.

 

Doordachte details

Crawford Normstahl bij de ontwikkeling van de g60 veel aandacht aan uitgekiemde constructieve oplossingen. Zo is bijvoorbeeld veel aandacht besteed aan de functionaliteit van de deur. Zo werd de horizontale rails speciaal ontworpen en zijn er aangepaste balanceersystemen ontwikkeld. Waardoor een haast geruisloze deur tot stand is gekomen – ook bij manuele bediening - die uitermate licht bediend kan worden. De verticale rails zijn eveneens versterkt uitgevoerd, wat de volledige stevigheid van de gemonteerde deur verhoogd.

 

Perfecte beveiliging
Trekveren en looprollen zijn bij de Crawford g60 volledig afgedekt en standaard is de bodemdichting voorbereid voor het inbouwen van een veiligheidsfotocel. De veiligheidsfotocellen zelf kunnen in optie verkregen worden en vervolgens eenvoudig worden aangesloten op de Ultra Excellent of de Ultra Excellent Quick. Deze laatste biedt overigens een optimaal comfort, daar zowel de openingssnelheid als de sluitsnelheid zowat tweemaal zo snel is als gebruikelijk. Aangezien deze deur slechts 80mm zijruimte en een zeer geringe bovenruimte in beslag neemt, is deze ook uiterst geschikt voor kleinere garages. 

Uitvoeringen

Decor Woodgrain


beschikbaar in drie varianten

 

g60 sectionaaldeur Line

 

g60 sectionaaldeur Style

g60 sectionaaldeur Trend

Veiligheid

Unieke veiligheid
Veiligheid staat bij Crawford Normstahl centraal. De Crawford Normstahl-garagedeuren voldoen aan alle veeleisende EU-normen en zijn bovendien door de TUV (Technische keuringsdienst) gecertificeerd.
 
Volledig veilig
Alleen bij de g60 garagepoorten
Gesloten geleiderails en zijwanden, evenals een afgeschermde kabelleiding! Uitstekende bescherming voor de vingers van groot en kleinelektronische hindernisherkenning bij een Crawford Normstahl-deuraandrijving sluiten het risico van verwondingen uit.
. Een ander voordeel: de veerbreukbeveiliging en de ele 
Met ventilatieopeningen en hindernisherkenning
De grondafsluiting dient tegelijkertijd als beschutting tegen regen, wind en sneeuw en als luchtcirulatie, naargelang de ventilatieopeningen bij het installeren geopend of gesloten worden. Als speciale veiligheidsmaatregel is de grondafsluiting al voor de installatie in de fabriek met een veiligheidsrand met Opto-sensor uitgerust. Deze sensor herkent elke hindernis en onderbreekt onmiddellijk het sluiten van de deur.
 

Technische details

Een sterke prestatie
Bij de g60 is op niets gespaard. Al helemaal niet op het materiaal. De wandsterkte van de panelen bedraagt 42 mm. Deze stabiliteit zorgt voor een hoge belastbaarheid en een lange levensduur.

 

Een goed klimaat inbegrepen
Een dikke isolatie zorgt voor betrouwbare isolatie tegen koude en warmte, houdt de binnentemperatuur stabiel en spaart energie. Daaruit resulteert de voor ingebouwde deuren uitstekende U-waarde van 1,00 bij 42 mm paneelsterkte.


 
Ventilatie
De vloerafdichting dient als beschutting tegen regen wind en sneeuw en voor de circulatie van frisse lucht. Afhankelijk van het feit of men bij de inbouw de ventilatieopeningen opent of sluit.

Optimaal plaatsgebruik
Met een plaatsbehoefte van maar 80 mm in de zijaanslag zet de g60 nieuwe maatstaven. In verband met de geringe lateimassa daarom ook zeer goed voor kleine garages geschikt.

Doorgelicht: Alle Crawford Normstahl-deuren en aandrijvingen zijn getest en gecertificeerd door de TÜV-PRODUCTSERVICE! 

Vensters: spelen met licht
Op aanvraag kan de nieuwe g60 garagedeur ook geleverd worden met praktische en fraai vormgegeven beglazing (acrylaat). Zo krijg je daglicht in de garage en worden ook optisch aantrekkelijke accenten gezet. Ideaal zijn de motiefvensters, als er in de garage geen andere lichtbron aanwezig is (geprofileerde beglazing M1 alleen leverbaar in bovenste of in het voorlaatste paneel), kleuromranding in de kleur van de garagedeur.

 

 

 

Garanties: gegarandeerde kwaliteit
10 jaar fabrieksgarantie op alle deuronderdelen
Dit kan alleen een grote Europese merkfabrikant zich permitteren. Crawford Normstahl geeft 10 jaar garantie op het gehele deurmechanisme inclusief de slijtonderdelen zoals wielen, veren, scharnieren. Er zijn geen uitzonderingen en geen 'kleine lettertjes', 10 jaar garantie geeft je absolute zekerheid.

Motoren: deuraandrijvingen
Nog meer comfort: Alles met 1 druk op de knop
 

 

Gewoon fantastisch!
De g60 Automatic-deur is reeds standaard van een Crawford Normstahl kwaliteitsdeuraandrijving voorzien. Alle deuren tot 3 m worden met aandrijving ULTRA S, grotere deuren met de aandrijving ULTRA EXCELLENT geleverd.
Je zit ontspannen in de auto, drukt op de minihandzender en de aandrijving gaat in werking. Krachtig en praktisch geluidloos. Ook slecht weer kan je humeur niet bederven, je blijft immers droog. Jekunt de deur overigens ook openen als je nog een flink eindje weg bent en daarbij meteen de verlichting voor de inrit inschakelen.

 

Ook als het om veiligheid gaat, kun je 100% op de deuraandrijving vertrouwen. Dat zoveel perfectie er ook nog goed uitziet, zal je helemaal bevallen. 
 
Maar vanzelfsprekend...
Het comfort van een Crawford Normstahl-deuraandrijving kan met elk deursysteem gebruikt worden: sectionaaldeur, zijdelingse sectionaaldeur of kanteldeur. Met de kinderlijk eenvoudige bediening van de standaard 4-commando-minihandzender is het mogelijk bijv. de tuinpoort te openen, de buitenverlichting in te schakelen of de alarminstallatie te activeren. In de versie ULTRA EXCELLENT hoef je bovendien niet eens meer aan het sluiten van de poort te denken. Dat wordt na de door jou ingestelde tijd helemaal automatisch gedaan (automatisch dichtgaan). De montage is uiterst eenvoudig, omdat de deuraandrijving reeds af fabriek is voorgemonteerd en eenvoudig in elkaar gezet kan worden.
 
Maar veilig ... en montagevriendelijk
Betrouwbare extra functies beschermen jou en je eigendommen. Alle Crawford Normstahl-deuraandrijvingen zijn voorzien van een robuuste tandriem. Dat betekent: bijzonder geluidloos lopen, geen olie en vet meer, en weinig kans op scheuren. Nog een ingebouwde veiligheidsgarantie is de automatische blokkering van de deur door de zelfremmende transmissie van de aandrijving. Onbevoegd openen van buiten af is daarmee praktisch onmogelijk. 
 
En als de stroom uit mocht vallen? Dan kun je via de noodontgrendeling van binnen en van buiten de deur openen. Maximale veiligheid biedt je verder de afstandsbediening met 433 MHz Rolling Code. De code verandert naargelang gebruik - meer dan 1 biljoen mogelijkheden zijn ook tegen "code-scanning" een voldoende verdediging.

Als kinderen in de garage spelen - ook geen probleem. De intelligente elektronica zorgt er bij de geringste hindernis direct voor dat de deur terugloopt.
 
Crawford Normstahl deuraandrijvingen - overtuigend over de gehele linie
Snel - Nooit meer wachten. Met verhoogde loopsnelheid bij de deuraandrijving  ULTRA EXCELLENT QUICK behoort een Crawford Normstahl-deuraandrijving tot de snelsten: In een mum van tijd is ook een grote deur open of dicht.

Sterk -  Als een Crawford Normstahl- deuraandrijving zijn "spieren" laat rollen, gaan zelfs zware deuren spelenderwijze open en dicht. Een aanzetkracht van maximaal 800 N is gewoon beresterk.
Veilig - Dubbel houdt beter. Een Crawford Normstahl-deuraandrijving beschermt je eigendom. Bijvoorbeeld door de afstandsbediening met 433 MHz Rolling Code.
Geruisloos - Pssst: je moet je echt inspannen om de Crawford Normstahl-deuraandrijving überhaupt te horen: met een geluid van minder dan 70db (A) is hij praktisch geruisloos.
Zuinig - Ondanks de enorme prestaties is een Crawford Normstahl-deuraandrijving uitgesproken zuinig: Met zijn ruststroomwaarde van 4 Watt kost hij per jaar net zoveel als een warm hapje in de pauze.