EUROSTYLE-ISO

Soepel en geluidsarm, eenvoudig te bedienen, duurzaam, bijzonder veilig, ruimtebesparend en optisch een genot: Crawford Normstahl Sectionaaldeuren bieden je pure levenskwaliteit. Met zijn grote deursecties geeft de EUROSTYLE-ISO een krachtig architectonische statement af. Voorbestemd voor de bouwstijl van de 21e eeuw is het model EUROSTYLE-ISO nu al favoriet bij vele architecten, als is deze uitstraling lang niet het enige wat hen overtuigde. Crawford Normstahl geeft je meer dan een garagedeur - een stuk echte levenskwaliteit!

 

De techniek erachter

Hier kan niets neerstorten
Als het deurblad omlaag mocht vallen, stopt de standaard-veerbreukbeveiliging bliksemsnel en betrouwbaar de val van het deurblad. De afzonderlijke deursecties zijn zo gevormd dat er zelfs helemaal geen openingsspleten ontstaan. Alle scharnieren hebben beschermkapjes die alleen met een gereedschap kunnen worden verwijderd. Ook nieuw geconstrueerd is de fraai ogende kabeltrommel-afdekking bij de laagplafond-uitvoering en de veiligheidsclip waarmee het grijpen in de keerrol wordt voorkomen.

 

Het milieu verplicht
De ISO-modellen (40 mm) krijg je in dubbelwandige uitvoering (sandwichconstructie), doorgaans met cfk-vrije polyurethaanschuimvulling tussen twee stalen dekschalen - dit bespaart energie, ontziet het milieu en draagt bij aan de geluidsisolatie.

Aan alles gedacht
Rondom dicht. Betrouwbare, blijvend elastische afdichtingen aan de latei aan de zijframes en op de grond houden je garage met perfecte afsluiting rondom dicht.
  
Groot bedieningsgemak
Het gewicht van elke deursectie van de sectionaaldeuren wordt via twee tandemrollers verdeeld over in het totaal vier wielen. Het effect: geringe belasting van de wielen, kleinere rolweerstand en daarmee minder slijtage. Hoogwaardige, precies passend kunststofbochtstukken voor perfecte overgangen dragen eveneens bij aan het groot bedieningsgemak.
De nieuwe aansluitconsole incl. afdekking van de schuifstang van staal ondersteunt bij Automatic-deuren een inbraakremming van weerstandsklasse 2.
   
Eenvoudige bediening
Twee torsieveeraggregaten met veerbreukbeveiliging (rechts en links) zorgen voor een veilige en kinderlijk eenvoudige bediening.
 
Gepatenteerd vergrendelingssysteem
Het volledig nieuwe vergrendelingssysteem bestaat uit een afgedekte cilinder, een versterkte kabelbediening en een in het kozijn geïntegreerd sluitmechaniek dat de deur aan beide kanten veilig vergrendelt.

Productomschrijving

Hoogste stevigheid
Deze sectionaaldeuren kunnen een reeks uitstekende materiaaleigenschappen laten zien: onder andere met de hoogste stevigheid. Deze wordt bereikt door toepassing van hoge materiaaldiktes van tot 0,5 mm. In combinatie met de 40 mm dikke isolatie van cfk-vrij PU-schuim levert dat een van de sterkste en stevigste panelen op die op de markt te krijgen zijn.

 

De optimale synthese van innovatieve functionaliteit en moderne esthetiek:
• Sectionaaldeuren gaan verticaal naar boven open - ze zijn dus uitstekend geschikt voor garages met weinig plaats of voor garages bij voetpaden.
• Door de montage achter de deuropening kun je bijna de gehele binnenwerkse muuropening gebruiken om doorheen te rijden. Ook voor grotere auto's de optimale oplossing
• De sectionaaldeuren zijn voor alle denkbare muuropeningen of geheel  individuele architectonische oplossingen geconcipieerd - met veel aantrekkelijke toebehoren worden er bijna geen grenzen aan de designvrijheid gesteld.
• De Normstahl Euro-sectionaaldeuren worden gecertifieerd geleverd conform weerstandsklasse 2 volgens de EU-veiligheidsnorm DIN V ENV 1627, door IFT en SKG gekeurd. De Normstahl Euro-serie wordt nu standaard, zowel gemotoriseerd (in combinatie met onze Ultra motoren) als de manueel geproduceerde deuren uitgeleverd inclusief een gecertifieerde inbraakbeveiliging conform de Weerstandsklasse 2. (Conform NL Politiekeurmerk Veilig Wonen)

 

Vertrouw op de 60-jarige ervaring van een grote Europese merkfabrikant en maak je garage tot een "unicum". Met de kwaliteit en het comfort van een echte Crawford Normstahl-sectionaaldeur.

Impressie

 
 
 

 

 
Veiligheid

Jouw persoonlijke bodyguard
Uit de statistieken blijkt dat om de 2 minuten een inbraak wordt gepleegd. Meer dan 65% van alle inbrekers gebruiken daarbij gereedschappen als tangen of schroevendraaiers om ramen, deuren of poorten open te wrikken. sectionaaldeuren bieden daartegen een uiterst effectieve bescherming.

 

Vanaf nu beschikken alle Euro-deuren standaard over onderdelen volgens weerstandsklasse 2 en voldoen na exact uitgevoerde weerstandstest aan de EU-norm DIN V ENV 1630. Daarmee hebben mogelijke daders geen kans met lichamelijk geweld en standaardgereedschap binnen te dringen.

 

De veiligheid in de handgreep:
De cilinder is afgedekt in de afgeronde slotkast en bijzonder goed beveiligd. Eenvoudige vervanging van de cilinder is mogelijk voor Hahn Euro cilinder, ASSA ovale cilinder en KABA 22 mm ronde cilinder.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gepatenteerd:
Het gepatenteerde vergrendelingsmechanisme is met standaardgereedschap niet te kraken. (Afb. zonder afdekkap)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sterk:
Het nieuw ontwikkelde, bijzonder stevige looprailprofiel beschermt tegen het eruit wrikken van de looprollen. (Afb. zonder afdekking)
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ontmoedigend:
De gewijzigde console met de kogelgelagerde looprol en de ronde metalen stootrand aan de rol maakt inbrekers bovendien het leven zuur.

Beschermd:
De staalversterking in de bocht beschermt de bovenste looprollen tegen elke aanval.
 

 

 

 

 

 

 

Montagevriendelijk:
De extra plafondophanging van de bocht vervalt door de metalen versterking (bij deuren tot een breedte van 3000 mm).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen kans voor gelegenheidsinbrekers:
Niet te kraken: Ook schroevendraaiers of beitels helpen de indringer niet. Hij strandt op het gepatenteerde vergrendelingsmechanisme van de nieuwe Euro-sectionaaldeuren.

Tonnenveilig: Zelfs hefboomwerkingen tot 1 ton kunnen niets uitrichten. Ook het deurslot kan met ruwe kracht niet uit zijn verankering gerukt worden.