Smart home, smart life

Heb jij al een keyless voordeur of krijg je een melding als er geforceerd een kozijn wordt geopend?

Met smart home gaat dit allemaal automatisch. Met behulp van je smartphone woon je veiliger, zuiniger en met meer comfort.

Wij worden enorm blij van technologische ontwikkelingen. Juist daarom vinden we smart home zo briljant. Met deze domoticasystemen zijn alle technieken in huis met elkaar verbonden. Dit geldt voor bijvoorbeeld je toegangspoort, voordeur, verlichting, verwarming, beveiliging en zonwering. Je kunt dit eenvoudig en op afstand bedienen met je smartphone. Je bent dus letterlijk overal en altijd in control.

Daarnaast kun je jouw smart home afstellen en automatiseren op basis van specifieke wensen. Zo bepaal je bijvoorbeeld dat de lampen in huis gaan branden als het donker wordt. En houdt de verwarming automatisch rekening met de buitentemperatuur tijdens het verwarmen van ruimtes. De grootste voordelen van smart home zijn dat je comfort en veiligheid toenemen, terwijl je energieverbruik daalt.

Innovatie op het gebied van domotica staat nooit stil. Dagelijks worden er nieuwe producten ontwikkeld om je huis nog slimmer en completer te maken.

We hebben onze favoriete oplossingen voor je op een rij gezet

1. Open je voordeur voortaan zonder sleutel

Je herkent dit vast. Je hebt net boodschappen gedaan en loopt met overvolle handen naar de voordeur toe. De voordeur openen wordt ineens een interessante uitdaging. Met een keyless slot hoef je voortaan niet meer op zoek te gaan naar je huissleutel, of deze met veel gestuntel in het slot te draaien. Zodra je de deur nadert, met je smartphone op zak, gaat de deur automatisch open. Je kunt zelfs elke week de hulp op afstand binnenlaten.

2. Magneetcontacten slaan alarm als het kozijn plots opengaat

Heb ik het slaapkamerraam net wel dichtgedaan? Deze twijfel nemen magneetcontacten geheel weg. Je kunt op je smartphone namelijk precies zien welke kozijnen en/of deuren nog open staan in huis. Als je dat al fijn vindt, dan vind je het helemaal fijn dat het systeem ook nog eens rekening houdt met je portemonnee, veiligheid en het milieu. Zo wordt je verwarming automatisch lager gezet als je per ongeluk een raam open hebt laten staan. Ook krijg je direct een melding als een gesloten raam geforceerd geopend wordt.

3. Zonwering hoger of lager

Ook je zonwering bedien je via een smart home-systeem. Schijnt de zon net iets te fel naar binnen? Dan gaat de zonwering een stukje naar beneden. Is het binnen hierdoor ineens erg donker? Geen probleem, want dan gaat de sfeerverlichting binnen automatisch aan.

4. Regel je verwarming op afstand

Als je een paar dagen van huis bent kun je met een paar eenvoudige clicks op je smartphone, de verwarming een paar graden lager zetten. Wil je wel thuiskomen in een lekker warm huis? Dan zet je de verwarming op de terugweg alvast op de gewenste temperatuur.

5. Verlichting geeft bewoonde indruk

Regel voortaan ook de verlichting in en rondom je huis met een smart home-systeem. Het is natuurlijk enorm prettig als je lampen iedere avond automatisch aanspringen. Buiten comfort en gemak is het ook nog eens extra veilig. Ga je een weekje op vakantie? Dan laat je ‘s avonds automatisch een paar lampen branden. Zo houd je inbrekers op afstand en kun je met een gerust hart genieten van je cocktail op het strand.

Wil je samen met je nieuwe kozijnen en deuren ook smart home-oplossingen laten installeren? Vraag dan geheel vrijblijvend advies aan een Belisol-adviseur bij jou in de buurt.