NERO II systeem

Met het NERO II systeem van altron motors bedient u tot tweeëndertig individuele technische apparaten vanaf één plek. Naast binnen- en buitenzonwering kan ook de automatisering van onder andere verlichting, vijverpompen en heaters worden aangesloten. Door verschillende sensoren aan de ingangsmodule te koppelen wordt de zonwering automatisch aangestuurd. Omdat het systeem is aangesloten op de leidingen van het lichtnet, hoeft u geen aparte leidingen aan te leggen.

 

Het nieuwe NERO II besturingssysteem is gebaseerd op powerline technologie. De communicatie van dit systeem is geheel nieuw binnen de markt van zonwering en gebruikt de leidingen van het 230V net. Hierdoor is het leggen van extra leidingen overbodig. Zo kan dit systeem zowel in nieuwbouw- als renovatieprojecten toegepast worden.

 

Binnen NERO II zijn verschillende modules die naast binnen- en buitenzonwering ook de automatisering van verlichting, vijverpompen, heaters en andere elektrische apparaten kunnen realiseren.

 

Tweeëndertig in één
Vanaf één punt kunnen tweeëndertig individuele groepen, indien gewenst ook op tijd, aangestuurd worden. Dit door een druk op de knop of geïntegreerde tijdklok. U kunt het geheel in de gaten houden door middel van een overzichtelijk display met een eenvoudig menu welke te vergelijken is met die van een mobiele telefoon. De centrale hoeft enkel met het leidingnet te worden verbonden en dankzij de universele afmetingen is het mogelijk om de meest gangbare ramenprogramma's te integreren.

 

De ontvangstmodules worden aan het leidingnet aangesloten en kunnen apparaten tot 230 V aansturen. Dus ook 12V en 24V. de modules zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en voorzien van bedieningsknoppen. Daarnaast bestaan er ook mogelijkheden tot het aansluiten van een vaste schakelaar. Iedere ontvanger heeft meerdere opties, hierbij kunt u denken aan het kantelen van lamellen, programmeren van comfort en tussenposities en/of maximale looptijd. Daarnaast zijn er ontvangers met een zendmodule. Als de groepfunctie is ingeschakeld wordt een lokale groep zonwering gelijktijdig met het aangesloten product aangestuurd. Zo kan op één plaats een raam of bv de gehele woonkamer aangestuurd worden.

 

Automatische bediening
Verschillende sensoren, zoals zonintensiteit, windsnelheid, regen of temperatuur, kunnen aan de universele ingangsmodule worden gekoppeld. Zo sturen de sensoren de zonwering aan. U kunt tevens uw ingangsmodule aansluiten op een rookmeldersysteem of alarminstallatie. Zo gaan de luiken automatisch open bij een noodsituatie

 

Eenvoudige montage
NERO II is aangesloten op de leidingen van het lichtnet. De modules zijn zo opgebouwd dat ze in de meest gangbare ramenprogramma's geïntegreerd kunnen worden en passen in de standaard installatiedozen. Zo is het mogelijk een besturingssysteem voor uw zonwering en overige apparatuur te installeren zonder extra leidingen te leggen of gebruik te maken van technieken die storingsgevoelig zijn. Er hoeven geen batterijen verwisseld te worden, dus het systeem is altijd bedrijfszeker.