Gira System 106

Gira System 106: nieuwe designs en functies aan de deur.

Gira System 106

De eerste indruk is, zoals bekend, een daalder waard. Bij een gebouw krijg je deze meestal al bij de voordeur. Zoals bij het Gira System 106, het nieuwe deurstationsysteem van metaal in een puristisch, edel design.

Op de beurs BAU 2017 presenteert Gira de opbouwversie in drie varianten en verschillende losse modules.

Mooie vormen en flexibel – dat zijn de meest in het oog springende eigenschappen van het Gira System 106: een modulair deurcommunicatiesysteem met frontpanelen van metaal in een puristisch, edel design. Het is gebaseerd op een basismaat van 106,5 × 106,5 mm en omvat een breed, gestaag groeiend assortiment voor buitentoepassingen. Het systeem is spatwaterdicht conform IP54.

De modules zonder afdekraam in de opbouwvariant steken 28,4 mm uit en zijn verkrijgbaar met metalen designfronten in geborsteld edelstaal, geanodiseerd aluminium of verkeerswit gelakt (RAL 9016). Tot de zeven functies behoren de camera- en displaymodule, info- en blinde module, deurstation- en spraakmodule en verschillende belknopmodules. Samen vormen zij een harmonieus totaalbeeld dat individueel naar wens kan worden samengesteld. De modules kunnen staand of liggend worden gemonteerd, maar ook vlak in de brievenbussystemen van Renz worden geïntegreerd (serie Renz Plan S).

De modules met camera en ook de displaymodule zijn voorzien van een zwarte, glazen afdekking van 3 mm dik veiligheidsglas. Achter de verwisselbare zwarte glasplaat verbergt zich een hoogwaardige camera met hoge lichtgevoeligheid. Dankzij een detectiehoek van 85° hebben de bewoners altijd zicht op wat zich bij hun voordeur afspeelt. Innovatieve technologieën zorgen ongeacht de lichtomstandigheden voor een helder beeld; zelfs rechtstreeks invallend zonlicht of felle koplampen in het donker van de nacht veroorzaken geen storende effecten. Dankzij de zwart-witmodus van de tegen vandalisme beschermde infraroodcamera kunt u ook in het donker goed zien wie er voor de deur staat.

Met het Gira System 106 kan de architect oplossingen voor een- en meergezinswoningen en grotere projecten realiseren, bijvoorbeeld in kantoorgebouwen, industriële objecten of hotels. Door de modulaire opbouw kunnen de afmetingen, het design en de functionaliteit van het systeem individueel aan de behoeften worden aangepast. Uitbreidingen en wijzigingen zijn door uitwisseling of uitbreiding van de modules te allen tijde mogelijk. De functies van de opbouwvariant zijn vanaf april 2017 leverbaar.

Meer informatie?

Lees hier verder, of bezoek onze website: www.gira.com