Gira ClassiX

Schakelaarprogramma Gira ClassiX

Schakelaarprogramma Gira ClassiX

Het schakelaarprogramma Gira ClassiX springt in het oog: in plaats van puristische vormgeving en kleurstelling verrast Gira met harmonieus afgeronde hoeken, goudglanzende oppervlakken en kunstige details. Deze schakelaarserie van hoogwaardige materialen is voorbestemd voor exclusieve architectuur en luxueuze woonsferen. Een omvangrijke functieverzameling voor de moderne elektrotechnische installatie maakt deze Gira designlijn tot een intelligent kunstelement.

Ze bestaan nog, mooie dingen – boordevol stijl en elegantie, met een vleugje luxe. Naar dit devies heeft Gira het programma ClassiX vormgegeven: volmaakte oppervlakken en afdekraamvarianten in goudglanzend messing en geborsteld brons. De uitstraling is uniek – de intensieve, warme gouden glans of de zichtbare slijpstructuur in mat brons maken van de massieve schakelaar een echte eyecatcher in elke stijlvolle woonsfeer.

De afdekraamvarianten in messing en brons zijn er met de binnenste afdekraamelementen van hetzelfde metaal, maar ook in elegant zwart of crème wit. Samen met de harmonieus afgeronde hoeken wekt dit dubbele kader een visuele complexiteit op. De grote oppervlakken zorgen voor glansvolle momenten en expressieve lichtreflecties. De gradatie van het binnenste afdekraam verleent de schakelaar een hoogwaardige verfijndheid.

De combinatie van buitenste en binnenste afdekraam wordt afgerond door basiselementen die eveneens van brons en messing zijn. Ze passen in Gira Systeem 55 en verlenen de kunstige schakelaar tegelijk een zweem van klassieke vormstrengheid.

Naast ClassiX biedt Gira de designlijn ClassiX Art aan – deze
verhoogt nog eens het stijlvolle effect van het basisprogramma: filigreine ornamenten sieren de verschillende afdekraamvarianten en scheppen zowel haptische als visuele accenten. Al naar gelang lichtinval en afdekraamkleur hebben de kunstig gelaserde patronen dan weer een beschaafd romantisch, dan weer een opwindend speels effect. Net als bij de basislijn ClassiX zijn hiervoor schakelaar- en afdekraamcombinaties van messing en brons en met zwart en crème wit mogelijk.

Op BAU 2013 toont Gira voor het eerst ClassiX ook in een chroomvariant, eveneens in de uitvoeringen Gira ClassiX en Gira ClassiX Art. De binnenste afdekraamelementen zijn er in chroom of in zwart respectievelijk crème wit. De chroomvariant appelleert aan een stijbeleving, die klassieke elementen wil combineren met moderne accenten: de zachte afgeronde vorm van de schakelaar vormt een expressief contrast met de eerder koel schijnende oppervlak. Gira ClassiX chroom zal vanaf mei 2013 in de handel verkrijgbaar zijn, brons en messing zijn nu al leverbaar.

Uiteraard wordt het luxueuze karakter van de schakelaarserie gecompleteerd door de modernste gebouwentechniek: Talrijke functies voor comfortabel, efficiënt en veilig wonen kunnen in het schakelaarprogramma Gira ClassiX worden geïntegreerd en bieden maximale flexibiliteit voor talrijke eisen op het gebied van intelligente gebouwentechniek – van eenvoudige wandcontactdozen en lichtschakelaars tot automatisering en centrale besturing van de complete elektrotechnische installatie via het KNX/EIB systeem, bijvoorbeeld met de tastsensor 3 Plus. Daarbij komen functies voor het Gira deurcommunicatiesysteem en voor het Revox multiroom system.

Met de in totaal 18 designopties biedt Gira de kans niet alleen privéopdrachtgevers bij nieuwbouw en renovatie, maar ook ontwerpers van luxe hotelobjecten een schakelaarserie te presenteren, die een ongewone uitstraling en hoogwaardige materialen verbindt met intelligente functionaliteit. Daarbij dekken Gira ClassiX en Gira ClassiX Art verschillende segmenten van klassieke interieurstijlen af – de landelijke stijl bijvoorbeeld, of de Engelse en barokke stijl. Voor veeleisende klanten, die kunstige producten weten te waarderen en waarden willen behouden, is Gira ClassiX precies het juiste advies.