Deurcommunicatie

Het Gira deurcommunicatiesysteem biedt talrijke innovatieve oplossingen voor binnen en buiten – en nu ook voor onderweg. De update voor mobiele deurcommunicatie plugged into Skype is per direct beschikbaar. De Gira DCS-IP-gateway vereenvoudigt niet alleen de bediening van de deurcommunicatie, maar vormt met name een aanmerkelijke uitbreiding op de mogelijkheden van het Gira deurcommunicatiesysteem. Want met de integratie van Skype met de DCS-IP-gateway is nu ook mobiele deurcommunicatie mogelijk: met iPhone en iPad en met alle smartphones en tablets waarvoor een Skype app verkrijgbaar is.

DCS-IP-gateway

Met de nieuwe functie van de DCS-IP-gateway kan via Skype op elk moment onderweg een videogesprek worden gevoerd met de bezoeker - en dus ook worden gezien wie er aan de deur belt. Desgewenst kan daarnaast de deuropener worden geactiveerd. Dat werkt overigens precies hetzelfde op TV-toestellen thuis met geïntegreerde Skype-toepassing of op de computer.

De DCS-IP-gateway wordt als DIN-railapparaat in de schakelkast geïnstalleerd en converteert de signalen van het Gira deurcommunicatiesysteem naar netwerkprotocolniveau (IP). Gekoppeld aan het IP-netwerk kunnen smartphones, tablets, computers en TV-toestellen overal worden ingezet als videospreeklocatie, waar een netwerkaansluiting of WLAN beschikbaar is – dus volkomen onafhankelijk van de deurcommunicatiebusleiding.