Altron Safe systeem

Het altron Safe systeem van altron motors geeft een veilig gevoel en beschikt over de factoren die een inbreker afschrikt; geluid, beweging én verlichting. Dit gecombineerde bediening- en alarmsysteem voor ramen en deuren werkt op radiotechnologie en beschermt uw huis zowel tegen fel zonlicht als tegen inbrekers. De montage is eenvoudig en de sensoren kunnen in vrijwel elk kozijn worden geplaatst.

 

altron Safe is een gecombineerd bediening- en alarmsysteem voor ramen en deuren. Het systeem werkt op radiothechnologie en kan gecombineerd worden met een pakket aan zenders en ontvangers voor zonwering, verlichting en andere elektrische apparaten.

 

Speciale sensoren worden in het kozijn geplaatst en houden de toestand van ramen en deuren in de gaten. Naast sensoren in de kozijn is het mogelijk om bewegingsmelders en/of glasbreukmelders aan te sluiten. De sensoren en melders herkennen wanneer een raam gekiept, open of gesloten is en geven dit door aan de huiscentrale.

 

Handig display
De huiscentrale geeft deze informatie op een simpele manier via een display aan u door. Per object kan de display aangeven of deze open, gesloten of eventueel gekiept is. Het display is groen wanneer alles onder controle is, kleurt geel bij een waarschuwingssituatie en bij een rood scherm is er echt iets aan de hand. Zo kunt u in één oogopslag zien in welke toestand de ramen en deuren zich bevinden.

 

 

 

Veiligheid boven alles
Is de alarmfunctie van de huiscentrale ingeschakeld en wordt er ingebroken, dan treden de verschillende ontvangers in werking. Zo gaat er een sirene af, rollen de luiken omlaag en gaat de verlichting aan. Tevens is het mogelijk om een telefoonmodule en andere elektrische apparaten in- en uit te schakelen.

 

altron Safe beschikt tevens over een noodoproepfunctie (onwel worden) die geactiveerd kan worden middels een kleine handzender. Tevens kan het systeem ook op rook- en bewegingsmelders worden aangesloten. Bij calamiteiten worden de rolluiken automatisch omhoog gerold zodat hulptroepen de woning kunnen betreden of slachtoffers deze kunnen verlaten.

 

Het logboek houdt de laatste activatie en alarmmelding bij.

 

Montage zonder problemen
Montage van de sensoren is zeer eenvoudig en u hoeft geen extra leidingen aan te leggen. De sensoren passen in vrijwel alle kozijnen en motoren kunnen omgebouwd worden naar altron radiotechnologie. Zo is altron Safe te gebruiken op nagenoeg alle type rolluiken.


altron Safe is:

  • In iedere bestaande situatie eenvoudig aan te brengen; Draadloze communicatie zorgt ervoor dat er geen extra leidingen gelegd hoeven te worden;

  • Voorzien van een noodaccu in geval van stroomuitval;

  • Onbeperkt uit te breiden;                          

  • Makkelijk te demonteren in geval van verhuizing;