Dakkapel

Wilt u uw woning verfraaien met een dakkapel of wilt u meer licht op uw zolderkamer middels een dakraam? Het zijn allemaal mogelijkheden waar Klok Dakkapellen de oplossing voor heeft. Dakkapellen en dakramen zijn hun specialiteit en deze oplossingen kunnen voor u een goede uitkomst zijn. De dakkapellen zijn voorzien van een uitgekiend prefab systeem, zodat zij de dakkapel voor u binnen één dag kunnen plaatsen.

 

Onderdelen dakkapel

Isolatieglas
Standaard wordt Thermopane glas toegepast met Komo Keur garantie van 10 jaar.

 

Vensterbank
Onder het kozijn wordt een vensterbank van 20 cm breed en 18 mm dik multiplex aangebracht.

 

Zijwanden
De zijwanden van de dakkapel zijn als volgt opgebouwd: ( van binnenuit gezien )

 

- 10 mm watervast spaanplaat
- 75 mm isolatie RW 2,5
- 15 mm WBP Multiplex garantieplaat.( 1 x wit dekkend geschilderd.)

 

Als alternatief kan voor afwerking van de buitenzijde gekozen worden uit:
 

 

- Trespa volkernplaat van 6 mm in diverse keurstellingen.
- Kunststof (b.v. Keraliet) rabatdelen in diverse kleurstellingen.
- Houten rabatdelen.

 

De onderzijde van de zijwanden is voorzien van loodstroken die zorgen voor een waterdichte afsluiting op de dakpannen'.

 

Dakconstructie

De dakbalken zijn van geschaafd vurenhout. Afhankelijk van de dakschuinte worden balken toegepast van 45 x 100 mm, 45 x 125 mm of 45 x 150mm. De dakconstructie is een zgn.warmdakconstructie, waar de isolatie op het dakbeschot is bevestigd om condensvorming onder het dakbeschot tegen te gaan. Het dakbeschot is van 82 mm opstalan platen die opgebouwd zijn uit een basis van 20 mm multiplex en 62 mm loopbaar P.U.isolatie ( RW 2,5) en afgewerkt met een glasvlieslaag.

 

Als dakbedekking wordt een uit één stuk vervaardigd EPDM rubber membraam toegepast. Dit membraam dat volledig aan de ondergrond wordt gekleefd is blijvend elastisch en UV-licht en Ozon bestendig. De waterafvoer geschiedt d.m.v. een pvc uitloop aan de achterzijde. De dakrand wordt afgewerkt met een speciaal ontworpen aluminium daklijst die over de boeidelen wordt gemonteerd.

 

Boeidelen
De boeidelen kunnen uitgevoerd worden in 15 mm WBP multiplex garantieplaat, 6 mm Trespa Volkernplaat,Keraliet of Topfront

 

Afwerking Binnenzijde
De dakkapel wordt aan de binnenzijde NIET verder afgewerkt. Dit kan tegen meerprijs geheel in eigen beheer desgewenst voor u verzorgd worden.

Meer van Klok Dakkapellen Bekijk alle