Foto: 2017/voordelen-alarmsysteem.jpg

Slotenmaker deelt de voordelen van een alarmsysteem

Je huis beveiligen met een alarmsysteem heeft onder meer als voordeel dat je hiermee inbraken voorkomt.

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat de kans op een woninginbraak significant afneemt wanneer een woning is voorzien van een alarmsysteem. Inbrekers lopen een huis liever voorbij wanneer zij duidelijk kunnen zien dat deze met een alarmsysteem beveiligd is. Dit is niet zo gek want de kans om gepakt te worden is een stuk groter. Op het moment dat een inbreker een woning door een deur of raam binnendringt zal het alarm afgaan. Dit kan een luide sirene zijn waardoor buren gewaarschuwd worden of een melding naar een meldkamer. Zij zullen dan direct de hulpdiensten naar het adres toesturen. Het hebben van een alarmsysteem heeft echter nog meer voordelen. De slotenmaker Almere somt er in dit artikel nog een aantal op.

Registreren wie wanneer je huis binnenkomt

Een ander voordeel van een alarmsysteem is de mogelijkheid om te registreren wie op welk moment de woning binnenkomt. Iedere bewoner kan een eigen magneetsleutel krijgen waarmee het alarmsysteem gedeactiveerd kan worden. Zodoende kan het systeem registreren wie de woning binnenkomt en ook de exacte tijdstippen dat dit gebeurt. Dit kan bijvoorbeeld goed van pas komen wanneer je kinderen hebt en graag wilt weten hoe laat zij zijn thuisgekomen.

Tevens beveiliging tegen woningbranden

Een alarmsysteem beschermt niet alleen tegen woninginbraken. De systemen kunnen namelijk ook van sensoren voorzien worden zoals rookmelders. Ook deze sensoren communiceren met het controlepaneel van het systeem. Wordt er rook opgemerkt dan zal een alarm klinken. Is er niemand thuis dan kan ook een melding worden gemaakt naar een meldkamer waarna zij de brandweer in zullen schakelen. De slotenmaker meldt dat hierdoor de kans op grote schade als gevolg van een woningbrand sterk afneemt.

Situatie in en om je huis monitoren

Soms wil je graag weten wat er allemaal in en om je huis gebeurt. Combineer je een alarmsysteem met camerabeveiliging dan is dit ook mogelijk. De nieuwste systemen kunnen zo opgezet worden dat je de beelden van de beveiligingscamera’s live op je telefoon kunt bekijken. Tevens worden deze ook opgenomen natuurlijk. Is er in de buurt sprake van een vandaal die auto’s beschadigt? Zoek dan de beelden op wanneer dit jou overkomt. Zijn je kinderen alleen thuis wanneer je een weekendje weg bent met je partner? Bekijk dan live of zij niet stiekem een feestje aan het geven zijn.

De voordelen van een alarmsysteem zijn talkrijk een de slotenmaker Almere kan deze voor je installeren. Bekijk de website op almereslotenmakers.nl.

Reacties