Markies

De markies: klassieke zonwering. Verkrijgbaar bij Desire Zonwering.

Markies Desire Zonwering

De markies is ongevoelig voor zijdelingse zoninval en door de verschillende modellen en kleuren geheel in eigen stijl uit te voeren. Behalve dat een markies een verfraaiing is voor een klassieke gevel kan op een moderne gevel de markies voor een verassend effect zorgen.

Modellen markiezen

Markiezen kunnen geleverd worden in standaard uitvoering, waarbij de werkhoogte gelijk is aan de uitval of in de Pet-model uitvoering, waarbij de werkhoogte kleiner is dan de uitval. Hierin zijn diverse werkhoogtes en uitvallen mogelijk.

Doeken markiezen

De doeken zijn van 100% acryl geweven en hebben een gewicht van ca. 310 gram per m2. Door de zware finishing is het doek vochtbestendig, rot- en schimmelvrij, vet- en vuilafstotend en bestand tegen weersinvloeden. Je kunt een keuze maken uit talloze uni- en streepdessins.

Constructie markiezen

Een houten of aluminium frame is opgebouwd uit een aantal latten die doormiddel van schrnieren met elkaar verbonden zijn. Het aantal latten is afhankelijk van de uitval. Het markiesframe is voorzien van zonneschermendoek. Desgewenst kan de markies worden uitgevoerd met een dekplank en of zijschotten.

Materiaal markiezen

Markiezen kunnen worden uitgevoerd in zowel vurenhout, hardhout of aluminium. Bij houten frames is de houtmaat 18 x 56 mm en bij aluminium frames is de profielmaat 15 x 55 m. Aluminium markiezen zijn nagenoeg onderhoudsvrij maar hebben een minder nostalgische uitstraling dan houten markiezen. Ook hout en aluminium kunnen gecombineerd worden; Bijvoorbeeld een aluminium frame en een hardhouten omkasting.

Scharnieren markiezen

Houten markiezen worden uitgevoerd met verzinkte backflaps 45 x 45 mm met messing pen en aluminium markiezen met kunststof scharnieren.

Kap en zijschotten markiezen

De aluminium afdekkap is 190 mm diep en standaard 200 mm breder dan de markies. De aluminium zijschotten lopen naar beneden taps toe. De houten dekplank is 240 mm diep en is eveneens 200 mm breder dan de markies. De houten zijstukken lopen taps toe met tweemaal een afgeronde verspringing. De hardhouten zijstukken zijn tevens voorzien van een freesband.

Bediening markiezen

Markiezen worden bediend met een koordbediening die over de markies heen loopt. Tegen meerprijs kan de markies worden bediend met een elektromotor die bijna onzichtbaar onder de kap is weggewerkt.

Uitvoering markiezen

Houten markiezen worden standaard geleverd in de kleuren wit RAL 9010, roomwit RAL 9001, creme RAL 1015 en groen RAL 6009. Aluminium markiezen worden standaard geleverd in geanodiseerd aluminium of roomwit RAL9001 (optie). Uiteraard kunnen tegen meerprijs alle markiezen in elke gewenste RAL kleur geleverd worden.