Electric Weeder

Met de Green Power bent u blijvend verlost van onkruid, zonder bestrijdingsmiddelen, vlam of gaspatronen.

Wat is de Green Power?

De Green Power electric Weeder van Berthoud is een revolutionaire manier om blijvend verlost te zijn van uw onkruid en is te gebruiken op elke plaats in de tuin zoals; tussen tuintegels, in het gazon, of langs borders en paden. Met een totale lengte van 90 cm is werken met de Green Power zeer eenvoudig en hoeft u niet te bukken om uw onkruid te behandelen. Het geringe gewicht van slechts 1,1 kg zorgt ervoor dat het apparaat makkelijk en licht hanteerbaar is. 

Hoe werkt het?

De Green Power bestrijdt onkruid met hitte. Er wordt een zeer hoge temperatuur van 600 graden Celsius opgebouwd die met behulp van de beschermkap wordt gebundeld tot een straal. Door het apparaat slechts 3 seconden op het te behandelen onkruid te houden worden de cellen van het onkruid gebroken, tot in het diepste punt van de wortel en wortelharen, waardoor het onkruid zal afsterven. Na een aantal dagen verschrompeld en verpulverd het reeds afgestorven onkruid en zal het nooit meer op dezelfde plek terugkomen.

Veilig in gebruik

Omdat de Green Power op elektriciteit werkt en niet op gas of met een open vlam is het apparaat daarmee niet alleen veiliger dan onkruidbranders maar ook doeltreffender en goedkoper. Het deel waar de hitte wordt geproduceerd is afgeschermd met een beschermkap waardoor er geen gevaar is voor beschadiging van omliggende gewassen die u niet hoeft te behandelen. Naast een aan/uit stand is de schakelaar uitgerust met een "afkoelstand" om na gebruik zeer snel af te koelen zodat u het apparaat veilig op kunt bergen.

Milieuvriendelijk

Doordat er geen gebruik wordt gemaakt van schadelijke chemische middelen komen er geen schadelijk afvalstoffen vrij tijdens het gebruik van de Green Power. Met zeer lage verbruikskosten van slechts € 0,22 ct. per uur werkt het apparaat ook vele malen goedkoper dan bestrijdingsmiddelen of branders met gaspatronen of flessen.