Bodemvochtigheidssensor

Sproeien uit de kraan is schitterend, het spaart tijd en moeite en het doet de planten goed. Met de nieuwe bodemvochtigheidssensor van GARDENA kunnen tuinliefhebbers nu ook nog geld besparen. Dit handige apparaatje is namelijk een denker en een doener op het gebied van tuinbewatering. Het meet nauwkeurig de vochtigheid van de aarde en stuurt vervolgens de beregening aan. Geheel op maat. Zo komt het water precies op plaatsen waar het nodig is, waardoor je flink wat geld bespaart!

Sproeien uit de kraan is schitterend, het spaart tijd en moeite en het doet de planten goed. Met de

Sproeien uit de kraan is schitterend, het spaart tijd en moeite en het doet de planten goed. Met de nieuwe bodemvochtigheidssensor van Gardena kunnen tuinliefhebbers nu ook nog geld besparen. Dit handige apparaatje is namelijk een denker en een doener op het gebied van tuinbewatering. Het meet nauwkeurig de vochtigheid van de aarde en stuurt vervolgens de beregening aan. Geheel op maat. Zo komt het water precies op plaatsen waar het nodig is, waardoor je flink wat geld bespaart!

De nieuwe bodemvochtigheidssensor van Gardena werkt volgens een innovatief meetprincipe en is bijzonder makkelijk te bedienen. De 'voelspriet' van de sensor wordt gewoon in de aarde gestoken. Onderhoud is tijdens bedrijf niet nodig, afgezien van de jaarlijkse batterijwissel.

Een speciale sensormodule registreert hypernauwkeurig en uiterst betrouwbaar de vochtigheid van de aarde. Dit gebeurt met een elektronische meting van temperatuursverschillen. De gewenste vochtigheidsgraad laat zich eenvoudigweg met een draaiknop instellen. De huidige vochtigheidsgraad wordt via een display weergegeven. Zo kunnen tuinliefhebbers op maat beregenen zonder water te verspillen.

Het samenspel van de watertimer en de bodemvochtigheidssensor is uniek bij de nieuwe automatische besproeiingsset A 1020 Sensor. Bij deze set kan de sensor de watertimer aan de kraan uitzetten als de grond vochtig genoeg is; en weer aanzetten als de aarde te droog wordt. De functies aan- en uitzetten zijn innovaties op het gebied van automatische tuinberegening. Bijzonder praktisch is ook dat bij het aanzetten tijdsinstellingen mogelijk zijn, overdag, Â’s nachts, om de 12, 24 of 48 uur. De ideale manier om de tuin zuinig en automatisch te besproeien.