Plugplanten: een voordelige optie voor uw haag

Plugplanten zijn haagplanten die gekweekt worden in een tray. De plantjes zijn hierdoor een stuk kleiner en lichter dan onze andere haagplanten.

Klein maar fijn

Het duurt voor plugplanten iets langer dan onze andere haagplanten tot ze het juiste formaat hebben. Maar als het zover is hebben ze dezelfde prachtige en volle uitstraling. Het voordeel van plugplanten is dat ze een stuk lichter zijn dan onze andere planten, hierdoor zijn de verzendkosten een stuk lager. Ook kunnen de plugplanten gemakkelijk geplant worden zonder dat u uw rug belast met zwaar tilwerk. Een andere goede eigenschap van de plugplant is dat de wortels volledig intact worden gehouden. De planten slaan hierdoor vrijwel direct aan.

Verschillende soorten

Veel van onze welbekende bloeiende haagplanten en wintergroene haagplanten zijn ook verkrijgbaar als plugplanten. Denk hierbij aan de hulst, groene beuk, haagbeuk en veldesdoorn. Als het weer het toelaat kunnen de plugplanten praktisch het hele jaar geplant worden. Maar let erop dat de grond niet bevroren is. Wilt u toch op het beste moment toeslaan, plant uw plugplanten dan in maart, april, mei, juni, september of oktober. De planten worden geleverd in de tray, hierdoor hoeft de plant niet direct geplant te worden. Let er wel op dat u de planten beschermd voor de wind en zon.

Neem voor meer informatie contact met ons op. Een van onze vakkundige medewerkers helpt u graag verder.