Een exotische tuin met een bamboehaag

Bamboe is misschien niet het eerste waar u aan denkt bij het kiezen van een haagplant. Maar deze exotische plant is uitermate geschikt als haag in uw tuin.

Niet-woekerend

Bamboe wordt vaak geassocieerd met een woekerende plantensoort. Mensen zijn bang dat de bamboe na een tijdje in de hele tuin verschijnt en zelfs bij de buren. Het woekeren van bamboe heeft te maken met het soort wortels. De bamboe die bij haagplanten.nl worden verkocht als haag zijn allemaal niet-woekerende bamboesoorten. Doordoor hoeft u niet bang te zijn dat u de bamboe overal in uw tuin terug gaat zien. Wij zijn gespecialiseerd in de verkoop van prachtige hagen en weten precies welke bamboesoorten geschikt zijn als haag. De bamboesoorten die wij verkopen zijn precies met dat doel geselecteerd. De bamboe groeit snel en zorgt voor een prachtige dichte haag, heel het jaar door.

Natuurlijke omgeving

In de natuurlijke omgeving komt bamboe vooral voor in tropische klimaten in Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Het meest noordelijke waar de bamboe in de natuurlijke omgeving voorkomt is in het zuiden van Noord-Amerika. Bamboe groeit van nature niet in Europa en Antarctica. Hoewel de bamboe dus van oorsprong houdt van warme temperaturen is de bamboe een sterke plant die in extreme weersomstandigheden kan overleven. De warme zomers en koude winters zijn voor uw bamboehaag dus geen probleem!

De bamboe wordt door zijn natuurlijke omgeving geassocieerd met exotische sferen en warme temperaturen. Zorg voor een ontspannen sfeer en waan je in exotische temperaturen met de bamboe als haagplant. Doordat de bamboe heel het jaar groen is geniet u volop van uw prachtige haag.

Bamboesoorten

Hoewel de bamboe soms op een boom lijkt, is het een grassoort. Het is niet zo gek dat bamboe wordt verward met een boomsoort, sommige bamboesoorten kunnen namelijk 30 meter hoog worden. Het grootste verschil met een boom is dat stam van bamboe niet dikker wordt naarmate hij ouder wordt, dit is bij bomen wel het geval. Ook heeft bamboe geen schors op de stam, wat bij de meeste bomen wel zo is.

Bij haagplanten.nl verkopen wij vier soorten bamboe: Jumbo, Simba, Jiuzhaigou en Nitida. Zoals eerder vermeld zijn als onze bamboesoorten niet-woekerend. De Jumbo wordt gebruikt voor groenblijvende, brede hagen. Het is een snelgroeiende haagplant en kan overal geplant worden. De Simba is een bamboesoort die iets trager groeit. Maar met de prachtige lichtgroene bladeren, die ook in de winter mooi blijven, is het een plaatje in uw tuin. De Jiuzhaigou groeit goed op elke locatie en grondsoort en is daarom geschikt voor de meeste tuinen. Maar houd er bij de Jiuzhaigou rekening mee dat deze soort de neiging heeft breed te groeien, dat maakt hem minder geschikt voor kleine tuinen. De laatste bamboesoort die wij verkopen is de Nitida. In tegenstelling tot de Simba groeit de Nitida juist snel. Ook is deze plant winterhard en groeit op vrijwel elke locatie.

Bamboehaag bestellen

Kiest u voor een bamboehaag in uw tuin? Dan kunt u deze gemakkelijk online bestellen bij haagplanten.nl. Ontvangt u liever nog wat informatie over de bamboe voordat u deze besteld? Onze gespecialiseerde medewerkers vertellen u hier graag alles over. Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.