Steigerhouten tafel

Dat steigerhout niet alleen geschikt is voor buiten bewijst Stevigzitten.nl maar weer eens. Deze steigerhouten tafel is in combinatie met de rieten eetkamerstoelen absoluut een toegevoegde waarde voor je huis. Bovendien zijn er meer dan voldoende mogelijkheden om de houten tafel eens flink onder handen te nemen met een behandeling. Laat je fantasie de vrije loop, want je kunt de tafel oliën, impregneren, beitsen, verven op waterbasis of in de meubelwas zetten. Vervolgens de eetkamertafel even afschuren en oliën en de tafel is weer als nieuw.

Productomschrijving

Steigerhout is vurenhout; Noord-Europees vurenhout met een langdradige vezel om precies te zijn. Het kan voor vele doeleinden worden gebruikt, maar het staat tegenwoordig veelal onder de naam 'steigerhout' bekend.
Meubels die binnen worden geplaatst kunnen gaan krimpen en naden vertonen. Buiten hoef je in principe niets aan de meubels te doen, wel is het aan te raden de meubelen 's winters af te dekken of binnen te zetten.
 
 

Een greep uit het assortiment

 

Onderhoud

Er worden veel vragen gesteld over het onderhoud van de steigerhouten meubelen. Onderstaand een aantal punten waar je rekening mee moet houden.
 
Hoe kun je steigerhout behandelen?
Op vele manieren kun je je fantasie de vrije loop laten. Oliën (vooral voor witte meubels / vloeren is olie geschikt), impregneren, beitsen, meubelwas, verven op waterbasis, daarna afschuren en oliën.
 
Is steigerhout ook geschikt voor binnen?
Absoluut! Het wordt erg veel voor binnen gebruikt. Naar schatting wordt 40% van de steigerhouten meubelen binnenshuis gebruikt. Hierbij gaat het vaak om kasten, bedden en televisiemeubels. Meubels die overigens binnen worden geplaatst kunnen gaan krimpen en naden vertonen.