Taxus Baccata haagstruik

Wilt u graag een chique haag in de tuin of een strak gesnoeide bol-, kegel- of zuilfiguur? Kom naar Boomkwekerij Kos voor een betaalbare Taxus Baccata. Deze boom wordt veelal aangemerkt als het mooiste exemplaar onder de coniferen. Door zijn uiteenlopende eigenschappen past deze boom in elke tuin: als levende markering van de erfgrens, maar ook om bijvoorbeeld structuur te geven aan de tuin of als sierobject. De Taxus Baccata laat zich goed snoeien en vormen en is bovendien wintergroen. De boom vertakt zeer goed en loopt bijvoorbeeld zonder probleem uit op oud hout bij het snoeien. Taxus Baccata is hierdoor bijzonder goed geschikt als haagboom en er kunnen tevens prachtige, goed dichtgegroeide vormbomen van worden geknipt (solitairs). De Taxus is een relatief langzame groeier, zeer sterk en heeft vlakke donkergroene lange bladeren (naalden) die ook in de winter voor kleur in je tuin zorgen. Kortom, Taxus staat voor kwaliteit en duurzaamheid en heeft een exclusieve uitstraling.

Productinformatie

 
Snoeiperiode
Eén- à tweemaal per jaar. Begin van de zomer (juni) is het snoeien van de Taxus Baccata gewenst. Bij snelle groei en/of wanneer strakke vormen gewenst zijn, in september nogmaals (licht) snoeien.
 
Aanplant
Maart/april of vanaf half september tot half november. De meest ideale periode om Taxus te planten is het najaar. Zeker voor de grotere maten is dit belangrijk. In het najaar kiemen de wortels namelijk goed, groeit de boom sneller vast en profiteert deze van het vochtige weer.
Hiernaast is ook het (vroege) voorjaar een prima periode. Het najaar blijft echter de beste periode omdat de boom dan het langst de tijd heeft om te herstellen na de overplant tot zijn grootste test: de eerste zomer.
Bij aanplant van de bomen (zeker in warmere perioden) en voor het gemak na aanplant, is voor een goede besproeiing, de aanleg van een druppelsysteem een aanrader.
 
Grondsoort
De Taxus Baccata stelt geen hoge eisen aan de grond. De boom groeit op elke licht vochtige grondsoort. Wel is het belangrijk dat er sprake is van een goed doorlatende bodem aangezien (langdurige) nattigheid slecht is voor Taxus. Daarnaast is het toevoegen van kalk belangrijk. Hiervoor zijn speciale mestsoorten voor Taxus verkrijgbaar.
 
Standplaats
Taxus kan zowel geplant worden in de zon, halfschaduw en schaduw. Uit ervaring blijkt wel dat Taxus mooier te kweken is wanneer er wel sprake is van (enige uren) zonlicht.

Prijzen

Taxus Baccata haag (met standaard breedtematen (plantafstand))
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Taxus Baccata solitairs: zuilen en kegels 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Taxus Baccata bollen
 
  

Impressie