Partner

Baltic House

Baltic House levert bouwpakketten van houten gebouwen die prefab zijn gefabriceerd in fabrieken in één van de Baltische staten en die u door zelfbouw, onder hun begeleiding, kunt plaatsen.

De meeste van deze bouwpakketten bestaan grotendeels uit logs (balken die bewerkt zijn en gestapeld worden: houtstapelbouw).

De producten en diensten van Baltic House zijn van bovengemiddelde kwaliteit. Naast een doordacht ontwerp, is de constructie en de keuze van de materialen van belang. Ecologische en duurzame materialen worden gecombineerd met diverse maatregelen om energie te besparen.

Baltic House levert u kwaliteitsmaterialen. Ze gebruiken grenen en vuren logs van gerenommeerde Finse en Baltische leveranciers. Het grenenhout van de Nordic Pine heeft een enorme weerstand door zijn hoge vezeldichtheid en wordt gekarakteriseerd door zijn goede vormstabiliteit. In 1978 werd een methode, het zogenaamde gelamineerde logsysteem, ontwikkeld waarmee een blijvend nauwkeurig passende en trekvrije balk ontstond. Scheurvorming en torderen behoren daardoor voorgoed tot het verleden.

MEER TONEN
Bedrijfsoverzicht baltichouse.nl

Sofia blokhut

Een bouwwerk gebouwd volgens de houtstapelbouw-methode heeft als basismateriaal grenen of vuren balken (logs). Houtstapelbouw maakt door haar profiel en uitstekende hoeken de bouwwerken karakteristiek, waardoor u zich kunt onderscheiden. Een voorbeeld van een blokhut in houtstapelbouw is de Sofia van Baltic House. De Sofia wordt als bouwpakket geleverd en is door zelfbouw, onder begeleiding van Baltic House eenvoudig zelf te plaatsen.

 

Onderhoud

Een houten bouwwerk vraagt, aan de buitenzijde, iets meer onderhoud dan een vergelijkbaar stenen bouwwerk. De kozijnen, boeiboorden en dergelijke vragen evenveel onderhoud, maar de houten buitenwanden dienen ook onderhouden te worden. De binnenzijde van een houten huis vraagt echter minder onderhoud.

Na vijf tot zeven jaar is de dekkende verflaag aan de buitenkant van uw bouwwerk door weersinvloeden, vooral op de windzijde (west), dusdanig dunner geworden dat een nieuwe verflaag nodig is. In geval van transparante beitsen is dit na drie tot vijf jaar noodzakelijk. Na het aanbrengen en afspuiten van een cleaner kunt u zonder te schuren een nieuwe verflaag aanbrengen. Wat dat betreft vraagt een houten bouwwerk wel aandacht, het is tenslotte een natuurproduct.

Specificaties Sofia

Gelamineerde  logs: 88 mm x 180 mm
Oppervlakte 25 m2
Exclusief dakpannen
Prijs: € 18.538,-
Indeling:  – veranda
              – sauna met relaxruimte
              – zitkamer

Productomschrijving

Houtstapelbouw-methode kent zijn oorsprong in de houten blokhut. In de loop der jaren is de blokhut vooral in Canada, Scandinavië en Amerika verder ontwikkeld tot een volwaardige woning. Ook in de Benelux zien we dit bouwtype steeds vaker. Het basisbouwmateriaal van een huis is houten balken. Door dit relatief lichte bouwmateriaal komt het huis op een lichte fundering te staan. In ons land moet de begane grond onder de logwoning luchtdicht zijn. De overige verdiepingsvloeren kunnen wel weer van hout worden gemaakt. Waar verder op moet worden gelet, is dat de houten wanden in vochtige ruimtes zoals de badkamer, douche en keuken worden beschermd tegen vocht. Doet u dit niet, dan zal het hout worden aangetast.

Uiterlijke kenmerken
Het meest kenmerkende aan de logwoning is het uiterlijk. In tegenstelling tot de meeste andere bouwmethoden wordt de buitengevel niet afgewerkt. Dat betekent dat het uiterlijk vrijwel altijd van hout is. Hierbij komen de houtsoorten grenen, vuren of cederhout het meeste voor. De binnenkant wordt, zeker in ons land, wel afgewerkt. Dit om de blokhut te isoleren. Hiertoe worden niet-dragende houten delen opgetrokken en de tussenruimte wordt gevuld met isolatiemateriaal. Uiteraard kunt u deze handeling ook aangrijpen om het interieur van het huis wat minder ‘houterig’ te maken door bijvoorbeeld een gipswand op te trekken en die te stuken of te behangen.

Voordelen
Naast het specifieke uiterlijk waar mensen voor vallen, vallen ze ook voor een aantal voordelen die aan deze bouwmethode zijn verbonden. Zo staat het huis binnen zeer korte tijd. Binnen een paar dagen is het casco klaar en in een paar weken kan de verdere afwerking gerealiseerd zijn. Deze snelle oplevering betekent uiteraard ook dat de kosten voor een logwoning relatief lager zijn dan voor woningen of blokhutten van andere bouwmethodes.

Meer lezen over
'Sofia blokhut'?

meer van deze professional
Op de hoogte blijven?

Volg ons voor inspiratie, nieuws en tips.