Partner

Buiten-Goed

Vanaf 1987 heeft Buiten-Goed zich toegelegd op de verkoop van kwalitief hoogwaardige tuinkasssen, oranjeriekassen (luxe tuinkassen), priëlen en terrasoverkappingen. Meer dan 25 jaar ervaring is een belangrijke peiler van ons vakmanschap.
Maatwerk is één van de sterke kanten van Buiten-Goed.
Vakkennis, luisteren en meedenken is de kracht van ons team.
Met de overname van Arkoo tuinkassen in 2009 werden wij landelijk één van de grootste leverancier van tuinkassen, priëlen en oranjerieën (luxe kassen).

Een andere specialiteit van Buiten-Goed zijn de "classics"  Als één van de weinige bedrijven in Nederland hebben wij de expertise op het gebied van 19e en vroeg 20e eeuwse tuinkassen en oranjeriekassen. Door ons wijd vertakte internationale netwerk weten wij veel van deze, vaak in sterk verval verkerende, tuinkassen en oranjeriekassen te staan. Waar mogelijk kopen wij deze aan en brengen ze in originele staat terug. In het voorjaar van 2013 werd door ons een handgesmede Franse kasteelkas van rond 1850 geplaatst in de tuin van het Rijksmuseum, deze kas is een fraai voorbeeld van onze vrijwel onbeperkte mogelijkheden.

MEER TONEN
Bedrijfsoverzicht buiten-goed.nl

Smeedijzeren tuinkassen

Buiten-Goed is als één van de weinige bedrijven in Nederland gespecialiseerd in verkoop en restauratie van met name 19de eeuwse en vroeg 20ste eeuwse tuinkassen.Door ons uitgebreide netwerk heeft Buiten-Goed mogelijkheden om waar mogelijk deze veelal met sloop bedreigde kassen aan te kopen om ze vervolgens te herplaatsen in een passende omgeving.
Deze kassen krijgen een voorlopige behandeling en worden opgeslagen voor een toekomstig project.
Doordat wij veel origineel oud materiaal hebben kunnen wij bij veel restauratieprojecten putten uit deze voorraad.

Wij kunnen u adviseren en begeleiden bij een restauratie project. Wij brengen een bezoek op locatie en inventariseren uw wensen. Aan de hand daarvan maken wij een rapport van de te verwachten kosten.
Bij het rapport hoort ook, indien van toepassing, een historisch onderzoek, waarbij wordt uitgezocht wat er in het verleden aan mogelijke kassen hebben gestaan. Dat kan van belang zijn om een bouwvergunning te krijgen
Wij proberen op zo authentiek mogelijke wijze een kas te herplaatsen of te restaureren en letten daarbij goed op de details.

Meer lezen over
'Smeedijzeren tuinkassen'?

meer van deze professional
Op de hoogte blijven?

Volg ons voor inspiratie, nieuws en tips.