Blokhuis

Mensen kiezen om uiteenlopende redenen voor een blokhuis of blokhut. Zo kan het dienen als atelier, gastenverblijf of sauna. De blokhuizen van Hermans Blokhuizen worden geleverd in onbehandeld Noord-Europees vurenhout, met wanddiktes van 50 – 70 of 92 mm. Dit hout heeft een andere structuur dan het Europese vurenhout. Hermans Blokhuizen levert de houten huizen op maat, helemaal aangepast op de wensen van de klant. Bij specifieke wensen wordt in overleg een tekening gemaakt, zodat het droomhuis van de klant werkelijkheid wordt.

 

Impressie modelwoning

 

 

Productomschrijving

Niet brandgevaarlijk
Hermans levert meestal aan particulieren, maar ook verenigingen doen voor de bouw van een clubhuis wel eens een beroep op hun. In feite kan er van alles op het gebied van houtbouw. Zo heeft men er net één geleverd, compleet met rieten dak. Nederlanders bouwen traditioneel gezien alles met steen, maar een houten huis biedt net wat meer charme. Het vaak geopperde bezwaar dat houten huizen brandgevaarlijk zouden zijn, berust volgens Hermans Blokhuizen op een misverstand: hout brandt niet zo snel als men denkt. Om een houten huis aangestoken te krijgen, moet je erg je best doen. In verschillende landen worden zelfs de meeste huizen van hout gebouwd.

 

Duurzaam en waardevast
Ook over de duurzaamheid van houten huizen bestaan wel eens misverstanden. Een huis of hut gaat gerust veertig tot vijftig jaar mee. En wie het goed onderhoudt, beleeft er nog veel langer plezier aan. Het hout waarmee Hermans Blokhuizen bouwt is, al naar gelang de wens van de klant, wel of niet geïmpregneerd. Op geïmpregneerd hout zit in ieder geval tien jaar garantie. Onbewerkt hout moet wel geverfd of gelakt om er lang plezier van te houden. Een andere keuze is zogenaamd Kelo-hout. Dat hout is afkomstig van afgestorven naaldbomenhout van Europa uit de noordelijke streken, voornamelijk uit Lapland. Deze bomen staan er soms al twee- tot vierhonderd jaar; het hout ervan is dan ook keihard. Het wordt voornamelijk gebruikt voor de bouw van saunaÂ’s. Hoewel Kelo-hout duurder is dan andere houtsoorten stijgt de waarde van het bezit door de duurzaamheid in de loop der jaren.

 

Snelle bouwtijd
Een groot voordeel van houtbouw is volgens Charles Hermans de eenvoud en snelle bouwtijd. Zelfs een huis met een etage staat binnen een week. Daarnaast is het ook goed geïsoleerd. Voor het isoleren wordt bij Hermans Blokhuizen gebruikgemaakt van zogeheten ‘schijnlogsÂ’ die vanuit zowel de buiten- als de binnenkant de indruk wekken dat men te maken heeft met één dikke massief houten wand.

Impressie blokhuizen