Royal Grass kunstgras

Door een uitzending van het actualiteiten programma Zembla rijst opnieuw de vraag of kunstgras schadelijk is voor de gezondheid.

Is kunstgras veilig?

Door een uitzending van het actualiteiten programma Zembla rijst opnieuw de vraag of kunstgras schadelijk is voor de gezondheid. In de uitzending stelden onderzoekers dat sporten op kunstgras mogelijk onveilig is door het gebruik van rubbergranulaat als opvulmateriaal. Rubbergranulaat wordt vervaardigd uit gebruikte autobanden en kan te hoge concentraties schadelijke stoffen bevatten.

Naar aanleiding van de uitzending vroeg minister Schippers van Volksgezondheid het RIVM onderzoek te doen naar de veiligheid van sporten op kunstgras. Volgens dit onderzoek is sporten op kunstgras met rubbergranulaat veilig, al kunnen er wel kleine hoeveelheden schadelijke stoffen vrijkomen tijdens het sporten.

De veiligheid van Royal Grass kunstgras

Met Royal Grass kunstgras hoeft u hoe dan ook nooit bang te zijn voor gezondheidsrisico’s. Voor de kunstgrassen van Royal Grass wordt namelijk nooit gebruik gemaakt van rubbergranulaat en dus komen er nooit schadelijk stoffen vrij. Om het kunstgras te verzwaren wordt gewerkt met speciaal ontwikkeld, natuurlijk instrooizand dat een prachtige aanblik geeft en honderd procent veilig is.

Kunstgras van Royal Grass is gegarandeerd schoon en uitgebreid getest volgens de strengste Europese normen. In 2004 heeft de Nederlandse organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek (TNO) het kunstgras van Royal Grass uitgebreid onder de loep genomen. De kunstgrassen voldeden volgens deze onderzoeken aan de Europese EN 71-3 normering, die ook wordt gebruikt voor kinderspeelgoed. In 2016 zijn alle Royal Grass producten opnieuw getest en opnieuw bleek dat alle kunstgrassen van Royal Grass ruim aan de strengste normen voldoen.

Heeft u vragen over deze test?

Wilt u graag meer weten over de veiligheid van Royal Grass kunstgras? Neem dan gerust contact op op het nummer 0413 – 712907. Royal Grass beantwoordt graag al uw vragen met betrekking tot de veiligheid van kunstgras, zodat u met een gerust hart kunt genieten van uw kunstgrasgazon.