Onderhoudsvriendelijke tuin

Door onze drukke levens hebben we steeds minder tijd over voor het onderhoud aan onze tuin. De vraag naar onderhoudsvriendelijke oplossingen neemt toe.

Minder tijd om te tuinieren

Hoveniers in Nederland en België zien dan ook dat de vraag naar onderhoudsvriendelijke oplossingen in de tuin gestaag toeneemt. Gelukkig ligt de tijd achter ons dat tegels de enige oplossing zijn voor een tuin die weinig onderhoud vergt. Met kunstgras creëert u eenvoudig een fraaie groene tuin, zonder dat u last heeft van tijdrovende onderhoudsklussen.

In een interview met de Belgische bouwsite Livios stellen tuinprofessionals dat klanten steeds minder tijd en zin hebben om in de tuin te werken en dat de vraag naar producten die weinig onderhoud vergen daardoor alsmaar toeneemt. ‘Onderhoudsvriendelijkheid is essentieel in de tuin van vandaag. Vandaar het succes van siergrassen en kunstgras.’

Geen tijd voor onderhoud van de tuin

Al in 2016 meldde RTL Nieuws dat men steeds minder tijd besteedt aan tuinieren. Door tijdgebrek vervangen veel tuinbezitters gras, planten en bloemen voor tegels, wat ten koste gaat van het groene karakter van de tuin. Kunstgras is een uitstekend alternatief voor een groene maar onderhoudsvriendelijke tuin.

Kunstgras is bij uitstek geschikt voor de moderne tuin; het is groen, vergt nauwelijks onderhoud en is bovendien goed voor het milieu. De huidige generatie kunstgrassen oogt bovendien ontzettend natuurgetrouw. Royal Grass® maakt bijvoorbeeld gebruik van vooruitstrevende technieken zoals ReaDY die ervoor zorgen dat het kunstgras nagenoeg identiek oogt aan natuurgras. Het grote voordeel is dat u kunstgras nooit hoeft te maaien of te sproeien en uw gazon er gegarandeerd het hele jaar door prachtig bijligt.

Onderhoudsvriendelijke tuin ook goed voor milieu

Het aanleggen van kunstgras is bovendien populair omdat steeds meer mensen zich bewust zijn van het ecologische aspect van hun tuin. Hierdoor neemt de vraag naar producten als kunstgras en waterdoorlatende klinkers bijvoorbeeld toe. Normaal gesproken heeft regenwater in een betegelde tuin geen kans om in de grond te zakken. Hierdoor komt het overtollige water direct in het riool terecht. Kunstgras houdt het regenwater tijdelijk vast, waarna het geleidelijk in de grond kan zakken en weer ten goede komt aan de natuur.

Niet voor niets maken tuinprofessionals bij het ontwerpen van tuinen steeds vaker gebruik van kwalitatief hoogwaardig kunstgras. Door de praktische eigenschappen is kunstgras eenvoudig toe te passen in de tuin. ‘Een kleinere tuin kun je met enkele eenvoudige ingrepen bijvoorbeeld groter doen lijken. Bijvoorbeeld door de tuin van verschillende niveaus te voorzien. We werken hiervoor veel met kunstgras.’