Kunstgras toepassingen

Kunstgras is steeds meer in opkomst. Maar waar kunt u kunstgras nu allemaal leggen? In de artikel laten we u verschillende toepassingen zien.

Kunstgras toepassingen: van tuin tot balkon

Kunstgras is steeds meer in opmars. Dit heeft mede te maken met de ontwikkeling die kunstgras de laatste jaren heeft doorgemaakt. Waar je vroeger duidelijk het verschil kon zien tussen echt gras en kunstgras is dit nu meer en meer aan het verdwijnen. Ook zijn er steeds meer verschillende type kunstgras voor verschillende toepassingen en gebruik. En niet te vergeten: het onderhoudsvriendelijke karakter van kunstgras spreekt steeds meer mensen aan.

Maar wat zijn nu eigenlijk de toepassingen van kunstgras. Eindelijk uiteraard, u kunt het overal neer leggen. Maar wat zijn veelgebruikte toepassingen en waar moet u op letten.

Kunstgras op het balkon

Heeft u een balkon of dakterras met stenen en wilt u dit graag mooier aankleden? Steeds meer mensen kiezen voor kunstgras op hun balkon of dakterras. Op deze manier wordt het koude karakter van de tegels vervangen door een mooie kunstgrasmat. Op deze manier ervaart u het echte buitengevoel. Zeker als u het ook nog eens mooi aankleed met mooie beplanting.

Kunstgras in de tuin

De meest gebruikte plek voor kunstgras is de tuin. Steeds meer mensen willen kunstgras in hun tuin vanwege het onderhoudsvriendelijke karakter. U heeft op deze manier meer tijd om te genieten van uw rust en dat is zeker voor mensen die veel werken erg fijn. En u hoeft ook geen grasmachine te kopen. Om nog maar te zwijgen van het verticuteren wat 2 keer per jaar dient te gebeuren.

Wilt u het kunstgras aan de zijkant ook nog goed afwerken? Ook hier zijn verschillende mogelijkheden voor zoals een houten of een stenen kantopsluiting. Op deze manier blijft het kunstgras nog langer goed.

Is uw dakterras op grote hoogte gesitueerd? In dat geval is het belangrijk om gebruik te maken van twee componenten kit. Op deze manier weet u zeker dat het kunstgras niet wegwaait.

Kunstgras langs het zwembad

Wilt u graag een chique, strakke afwerking langs het zwembad? Dan zou kunstgras een serieuze optie voor u kunnen zijn. Want buiten deze eigenschappen geeft het ook nog eens een warme uitstraling. Zeker met de Steeds meer mensen kiezen voor kunstgras om de zijkant van hun zwembad af te werken. Op deze manier krijgt u zwembad een chique, warme uitstraling.

Welke type kunstgras heeft u nodig

Zoals we al aangeven zijn er verschillende soorten kunstgras. Meer specifiek hebben we te maken met verschillende type vezels. Maar welk type kunstgras moet u nu gebruiken? Dit heeft grofweg te maken met twee belangrijke vragen:

Welke uitstraling moet het kunstgras hebben?
Hoe intensief gaat u het kunstgras gebruiken?

Samenvattend

Kunstgras wordt steeds meer gebruikt en kent verschillende type toepassingen. Afhankelijk van het de gewenste uitstraling en het gebruik kiest u voor een bepaald type kunstgras.

Meer informatie

Bezoek ook eens onze website voor meer informatie: www.tuinenkunstgras.nl.