Kunstgras recycling

Royal Grass® beschouwt het als haar verantwoordelijkheid om te kunnen garanderen dat uw oude grasmat niet op de groter wordende plastic afvalberg eindigt. 

Royal Grass® recycled uw oude kunstgras

Daarom ontvangt u bij de aankoop van Royal Grass® kunstgras een terugname- en recyclinggarantie. Wanneer uw kunstgras aan vervanging toe is, kunt u gebruikmaken van de terugnamegarantie. Royal Grass® haalt dan uw oude grasmat op en draagt zorg voor recycling. Zodoende weet u zeker dat uw kunstgras op een milieubewuste manier wordt hergebruikt.

Het recyclen van kunstgras is namelijk een groot probleem. Uit een reportage van actualiteitenprogramma Zembla bleek onlangs dat Nederlandse recyclingbedrijven massaal milieuregels overtreden. Gebruikte kunstgrasvelden voor sport worden opgeslagen of illegaal gedumpt in het buitenland. Het kunstgras wordt nauwelijks gerecycled. Royal Grass® produceert geen kunstgras voor sportvelden, maar wil voorkomen dat zich met Royal Grass® kunstgras dezelfde problemen voordoen als met kunstgras sportgras.

Waarom vinden wij recyclen zo belangrijk?

Zoals te zien was in de documentaire van Zembla, belandt kunstgras dat niet wordt gerecycled vaak op de afvalberg of het wordt illegaal gedumpt in het buitenland. Royal Grass® wil koste wat het kost voorkomen dat met Royal Grass® kunstgras hetzelfde gebeurt. ,,Wij hebben de verplichting aan onszelf, onze kinderen en de kinderen van onze kinderen om geen bijdrage te leveren aan deze alsmaar groter wordende plastic afvalberg”, aldus Royal Grass®-oprichter Freek Verhoeven.

Hoe werkt het?

Als klant kunt u contact opnemen met Royal Grass®, of uw gras aanmelden voor recycling als uw kunstgras aan vervanging toe is. In samenwerking met onze dealers zorgen wij ervoor dat het kunstgras bij u thuis wordt opgehaald. Vervolgens wordt het gerecycled door Re-Match. Zodoende voorkomt u dat uw kunstgras illegaal wordt gedumpt. Het is de bedoeling dat het gerecyclede kunststof in de toekomst gebruikt wordt voor nieuw kunstgras.

Wanneer dient kunstgras vervangen te worden?

Het kunstgras van Royal Grass® heeft een minimale levensduur van 15 jaar. Dit betekent overigens niet dat het per se vervangen dient te worden na deze periode. Vaak gaat de grasmat zelfs vele malen langer mee. Hoe uw kunstgras er na 15 jaar uitziet is namelijk sterk afhankelijk van de specifieke omstandigheden en hoe intensief het kunstgras wordt gebruikt.