Natuursteen voor de tuin

Natuursteen wordt in miljoenen jaren door de natuur gevormd. Misschien dat natuursteen daarom zo goed past in de tuin. Ontdek de collectie van Nibo Stone.

Een natuursteen terras voor jaren

Natuursteen wordt in miljoenen jaren door de natuur gevormd. Misschien dat natuursteen daarom zo goed past in de tuin. Veel natuursteensoorten zijn vorstbestendig en laten zich goed verwerken als terrastegel, vijverrand of muurafdekker.

Grijze hardsteen wordt veelvuldig toegepast in de tuin. Chinese hardsteen, ook wel Spotted Bluestone genoemd, is razend populair als natuursteen terrastegel. Als alternatief wordt vaker Vietnamese hardsteen (Ynan) toegepast. In gezoete uitvoering is de steen antraciet van kleur. Het materiaal heeft de eigenschap om onder invloed van het weer terug te kleuren naar de oorspronkelijke muisgrijze kleur. Dit is te verhelpen door het regelmatig met een kleurverdiepend impregneermiddel in te wrijven.

Kies bij een schaduwrijk terras voor een compacte steen. Zo krijgt algengroei en een groene aanslag

Wordt het terras veel belopen of wordt er veel met stoelen geschoven, dan is het beter om te kiezen voor een hardere natuursteensoort. Basalt en graniet zijn keiharde terrastegels en daardoor niet krasgevoelig. Bekende soorten in Nederland zijn de Tilbet Olivian Black, Tibet New Black en Tibet Dark grey. Deze natuursteen terrastegel behoudt haar mooie donkere kleur. Dit zorgt ervoor dat de stenen in de zomer aangenaam warm worden. Misschien wel te warm voor kleine kindervoetjes. Kies dan liever voor een lichtere soort natuursteen die het zonlicht weerkaatst.

Tot die lichtere soorten behoort kwartszandsteen die in vele kleuren verkrijgbaar is. Kies voor ingetogen grijs voor een frisse tuin, zoals de Autumn Grey. Voor bruin om de tuin wat meer warmte te geven, zoals Krishna. Ga voor okergeel zoals de Modak of Golden leaf voor een oosters tintje of mix alle mogelijkheden met een multikleurige steen. Net als basalt en graniet, is kwartszandsteen keihard en krijgen krassen geen kans. Eens per jaar afspuiten met een hogedrukreiniger is voldoende.

De vloeren van Nibo Stone

Veel van de natuursteensoorten van Nibo Stone zijn ook geschikt voor buiten. Hierdoor is het mogelijk om een vloer van binnen naar buiten door te laten lopen. Dat geeft een mooi geheel en meer ruimtegevoel. Het is hierbij wel belangrijk dat het terras door een vakman wordt gelegd op een drainerende ondergrond, zodat het niet verzakt. Nibo Stone kan u diverse landelijk werkende specialisten aanbevelen die veel ervaring hebben met het aanleggen van een natuurstenen terras. Maar ook als u zelf het terras wilt leggen of door uw aannemer wilt laten plaatsen, voorziet Nibo Stone u graag van een gedegen advies. De verkoopadviseurs in haar inspiratiecenters in Vianen en Venlo kunnen u alles vertellen over het leggen van een natuursteen terras waar u jarenlang plezier van heeft.

Bekijk de bladerimpressie van het inspirerende lifestyle magazine van Nibo Stone en vraag deze gratis aan op www.nibostone.nl