array(1) { ["path"]=> string(23) "www.parketvoorbuiten.nl" }
Partner

PiRi Parket voor buiten

Modulair Systeem

Heb je ooit gedacht aan een houten buitenvloer, maar werd je ontmoedigd door de hoge montagekosten? Heb je ooit gedroomd over het verfraaien van een saai betonnen patio of balkon, maar wist je niet hoe? PiRi Parket voor buiten Modulair Systeem is de oplossing! Met het gepatenteerde Parket voor buiten Systeem wordt jouw houten vloer voor buiten nu werkelijkheid. Door simpelweg de houten tegels in elkaar te klikken kun je een fantastische, nieuwe hardhouten vloer creëren voor een leven lang plezier.

Piri parket voor buiten

• Makkelijk te leggen
• Geen schroeven, spijkers of lijm nodig.
• Past in ieder interieur of exterieur, klein, groot of onregelmatig.
• De mogelijkheid te verleggen, te verhuizen en te verwijderen.
• Het kliksysteem verzekert je van een veilige structuur met weinig onderhoud.
• Een stevige hardhoutenvloer met een prachtige, exclusieve uitstraling.

 

Waar kunnen Ezydeck tegels gebruikt worden?
Ezydeck tegels kunnen op de meeste harde en gelijke oppervlakten worden gelegd zoals beton, asfalt, tuin- en keramische tegels enz. De tegels kunnen binnen en buiten gemonteerd worden. In winkels, showrooms en op beursvloeren zijn deze slijtvaste tegels zeer geschikt. Ezydeck tegels zijn ideaal voor patio’s, balkons, veranda’s, dakterrassen, (vochtige) kelders, serres, prieeltjes, rond zwembaden, jacuzzi’s en rond de sauna.

 

Hoeveel tegels heb ik nodig?
In het algemeen hanteert PiRi Parket 13 standaard Ezydeck tegels voor een ruimte van 1m2. Enkele extra tegels kunnen nodig zijn voor eventuele onregelmatige vormen of snijverlies rondom obstakels. Om een fraaier geheel te creëren zijn de tegels af te werken met afwerkstroken voorzien van hetzelfde kliksysteem.

 

Waar worden Ezydeck tegels van gemaakt?
Ezydeck tegels worden alleen gemaakt van Australisch Jarrah hout. Deze unieke houtsoort, die alleen groeit in een beperkt gebied in het Zuid-Westen van Australië, staat bekend om zijn buitengewone hardheid, duurzaamheid en natuurlijke uitstraling. De hardhouten Jarrah planken worden met roestvast stalen schroeven vast gezet op een gepatenteerd, UV-bestendig polypropyleen rooster. De waterafvoer is hierdoor gewaarborgd.

 

Garantie
Elke Ezydeck tegel heeft een garantie van 5 jaar vanaf de datum van aankoop op fabricage fouten. De garantie geldt echter niet voor natuurlijke onvolkomenheden of variaties in het hout, verkeerd gebruik, nalatigheid in of bij het onderhoud, of wanneer de tegels gelegd zijn op een ondergrond die niet stevig of goed gedraineerd is.  
 

Impressie

 
 
 

Specificaties Jarrah-tegel

Jarrah is een Australische houtsoort met duurzaamheidklasse I. Deze houtsoort wordt vooral gewaardeerd om zijn karakteristieke kleur. Vers is het hout vleeskleurig, nadonkerend tot grijsachtig roodbruin, donker roodbruin of soms purperbruin. Vanwege de technische eigenschappen zoals hardheid en buigzaamheid is Jarrah tegenwoordig zeer gewild.


De tegel is samengesteld uit houten planken met daaronder een demontabel kunststof rooster dat ook zorgt voor de waterafvoer. Dit rooster wordt met RVS schroeven aan het hout geschroefd. Deze constructie is zo sterk dat er met een personenvoertuig overheen gereden kan worden.


Onderhoud: na het leggen van de tegels, eenmaal wax/olie aanbrengen. Dit eenmaal per jaar herhalen voor het mooiste resultaat. De Jarrah 276 x 276 x 32 mm tegel is verkrijgbaar in 2 uitvoeringen: glad en anti slip.

 

 

 

 

 

Hoe leg ik Piri parket voor buiten aan?

Het leggen van de tegels is uitzonderlijk snel en gemakkelijk. U kunt uw dealer vragen uw vloer professioneel te leggen of u volgt stap voor stap de instructies.
• Begin met een enkele tegel in de hoek te plaatsen.
• Neem een tweede tegel en verbind de kunststofroosters aan de buitenrand van beide tegels.
• Druk stevig op de tweede tegel dichtbij het verbindingspunt om de tegels in elkaar te klikken.
• Ga op deze manier verder.
• Leg tegels in beide richtingen, zorg dat iedere tegel goed vast geklikt zit in de naastgelegen tegel.
• Om tegels passend te maken kunt u simpelweg de tegels uitzagen met een decoupeer- of handzaag. Let wel op de schroeven aan de onderzijde!
 

Onderhoud

De wax/olie, bruikbaar voor elk hout oppervlak binnen- of buitenshuis, vormt een krachtige beschermlaag. De wax/olie plakt niet, en zorgt ervoor dat uw vloer simpel mooi te houden is voor een langere tijd. Het vormt geen oppervlakte schilfers, rafelt niet en het laat niet los. Daarnaast is het herhaaldelijk aan te brengen zonder oude lagen te hoeven verwijderen. Het biedt een uitstekende bescherming tegen de invloeden van het weer. Het is milieuvriendelijk en kan daardoor veilig worden verwerkt. De olie is makkelijk aan te brengen met een roller, kwast, borstel of doek.
 
Instructies voor het aanbrengen van de wax/olie
Maak het oppervlak van de tegel goed schoon en stofvrij. Schud het product voor gebruik. Breng daarna een dunne laag wax/olie aan met een roller, kwast, borstel of doek. Het verbruik is afhankelijk van de absorptie van het hout.
Het gemiddelde gebruik is 1 liter/10-12m2 hout oppervlak.
Opslag: houdt de flacon goed gesloten. Het product kan een beetje troebel worden bij lage temperaturen, dit heeft verder geen invloed op de prestaties. U dient de olie vorstvrij te bewaren.
LET OP: De in olie gedrenkte doeken en kwasten mogen niet in de vuilnisbak worden gegooid in verband met broei wat een spontane ontbranding kan veroorzaken. Laat deze eerst gedurende een dag in een emmer water uitwerken.

Meer lezen over
'Modulair Systeem'?

meer van deze professional
Op de hoogte blijven?

Volg ons voor inspiratie, nieuws en tips.