Je tuinmeubelen beschermen

Tuinmeubelen zijn natuurlijk bestand tegen weersinvloeden, is het dan nog wel nodig om ze te beschermen met een hoes of ze te onderhouden? Lees snel verder.

Is het tegenwoordig nog wel nodig om je tuinmeubels goed te onderhouden? De meeste materialen kunnen prima tegen weer en wind. Maar wil je jarenlang plezier van je meubels voor buiten hebben, dan is het wel verstandig om het een en ander op tijd schoon te maken en goed te onderhouden. En gelukkig hoef je daar tegenwoordig veel minder tijd aan te besteden dan vroeger. Want inderdaad: veel tuinmeubels van tegenwoordig zijn gemaakt van nieuwe innovatieve materialen die veel minder onderhoud nodig hebben dan in het verleden. Lees hier alle tips voor tuinmeubelonderhoud en bescherming.

 

Onderhoud je tuinmeubels goed

Omdat tuinmeubels het hele jaar buiten staan en het najaar eraan komt, is het verstandig eens na te denken over het beste onderhoud van je tuinmeubelen. Want alles wat buiten staat wordt vies door regen, zand en bijvoorbeeld vogelpoep. Met de juiste onderhoudsmiddelen voor tuinmeubelen kun je je meubels gelukkig eenvoudig, snel en grondig schoonmaken en beschermen. Het beschermen van je tuinmeubels doe je met een beschermend onderhoudsmiddel wat speciaal is afgestemd op het materiaal van je meubel. Hierdoor voorzie je je tuinset of loungeset van een heel dun beschermlaagje. Voor een goed advies laat je je voorlichten bij de echte tuinmeubelspecialist. Er zijn namelijk speciale onderhoudsmiddelen en beschermers voor de bekende materialen als wicker, polywood, lavafiber en spraystone. En zeer gebruiksvriendelijk, want tegenwoordig zijn heel veel van deze onderhoudsmiddelen voor tuinmeubelen gewoon in sprayvorm te verkrijgen. Dat is handig!

De allerbeste bescherming van je tuinmeubels

Zijn je tuinmeubels goed schoon? En ga je in het najaar en in de winter niet buiten zitten? Dan is het tijd om je tuinmeubelen goed te beschermen en op te bergen. Het mooiste is natuurlijk als je de tuinmeubels, zoals je tuinset of loungeset, binnen kunt opbergen. Maar de meeste mensen hebben hier helaas geen ruimte voor. Een goede andere oplossing is een tuinset beschermhoes, zoals een loungeset beschermhoes. Let op dat je afstand hebt tussen de tuinmeubelen en de tuinmeubelhoes door bijvoorbeeld gebruik te maken van een lege bloempot. Door deze afstand te creëren wordt verstikking van de meubels tegengegaan en het zorgt er daarnaast ook voor dat het water makkelijker van de tuinmeubelhoes afstroomt. Let er op dat de kussens in het najaar en in de winter het best toch binnen opgeborgen kunnen worden en dat de tuinmeubelen droog zijn als je ze afschermt. Als de tuinmeubels nat zijn, is de kans op schimmel groter. Met een goed onderhoud en goede bescherming kunnen uw tuinmeubelen nog jarenlang mee.

Tot slot: ook een parasol beschermt u bijvoorkeur met een parasolhoes. Dit om schimmelvorming op het parasoldoek te voorkomen en nog jarenlang plezier van uw parasol te beleven. Bekijk hier alle parasolhoezen van tuinmeubelhoeskopen.nl