Alles wat u moet weten over kunstmatige kerstbomen

Kunstkerstbomen zijn een geweldig alternatief voor de echte bomen als u de rommel en het brandgevaar van natuurlijke bomen wilt vermijden.

Wat is een kunstkerstboom?


Een kunstkerstboom is gemaakt van verschillende materialen, waaronder plastic, vezels of een combinatie van beide. Kunstbomen kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt en zijn er in allerlei stijlen, van traditioneel tot modern. Kunstkerstbomen zijn al verkrijgbaar sinds de jaren 1930, maar de eerste kunstbomen werden gemaakt van konijnenhaar. Hoewel de moderne kunstbomen een lange weg hebben afgelegd, kan het zijn dat er nog wat konijnenhaar tussen het plastic zit, zodat u nog steeds de nostalgie van vroeger kunt ervaren. Echte bomen zijn rommelig, en ze gaan niet zo lang mee als kunstbomen, dus ze kunnen een betere optie zijn als je niet veel ruimte hebt of elk jaar de rommel wilt opruimen. Sommige mensen zijn ook allergisch voor echte bomen, en kunstbomen zijn een geweldig alternatief om te kopen voor deze mensen.

 

Hoe worden kunstkerstbomen gemaakt?


De meeste kunstkerstbomen worden met de hand gemaakt en beginnen als een groot stuk stof of plastic. Stoffen bomen worden dan aan elkaar genaaid en afgewerkt met een verzwaarde bodem om de boom rechtop te houden. Plastic bomen worden geëxtrudeerd en vervolgens in de boomvorm gebracht, en de takken worden dan gevormd met een draadframe. De laatste afwerking van beide soorten bomen bestaat uit het aanbrengen van de standaard en de versieringen. Stoffen bomen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals polyester, nylon, acryl of andere stoffen. De meeste stoffen bomen zijn groen en gaan ongeveer vijf jaar mee, terwijl een paar bomen rood zijn en tot 10 jaar kunnen meegaan. Plastic bomen worden gemaakt met PVC, TPV, PE en PP, en stoffen bomen worden gemaakt met nylon.

 

Voordelen van een kunstkerstboom


- Geen rommel. Het duidelijkste voordeel van een kunstboom is dat je niet te maken krijgt met een rommelige, plakkerige kerstboomboel. Veel echte kerstbomen worden bespoten met pesticiden en andere chemicaliën om ze gezond en veilig te houden, en het opruimen na een echte boom is geen gemakkelijke taak, vooral als je huisdieren hebt. - Geen allergieën of astma. Veel mensen hebben allergieën of astma veroorzaakt door echte kerstbomen, maar kunstbomen zijn veel veiliger voor degenen die hier gevoelig voor zijn. - Ze gaan langer mee dan echte bomen. Echte kerstbomen zien er misschien fris en mooi uit als je ze koopt, maar ze gaan niet zo lang mee als je zou denken. Volgens de National Christmas Tree Association is de gemiddelde levensduur van een echte kerstboom slechts twee tot drie weken. Kunstbomen gaan echter jaren mee en kunnen jaar na jaar opnieuw worden gebruikt. - Ze zijn brandveilig. Echte kerstbomen kunnen brandgevaarlijk zijn, maar kunstbomen zijn brandveilig. - Ze zijn gemakkelijk op te bergen. Echte kerstbomen kunnen lastig op te bergen zijn. Kunstbomen daarentegen kunnen in een kast of doos worden opgeborgen als ze niet worden gebruikt.

 

Nadelen van het gebruik van een kunstkerstboom


- Ze kunnen niet worden hergebruikt. Hoewel kunstbomen jaren kunnen meegaan, kunnen ze niet in de grond geplant of hergebruikt worden zoals echte bomen. Echte kerstbomen kunnen na de feestdagen op vele manieren worden gebruikt, bijvoorbeeld als mulch of compost. - Ze zijn niet biologisch afbreekbaar. Echte kerstbomen zijn biologisch afbreekbaar en kunnen worden gebruikt om planten op natuurlijke wijze te bemesten als ze worden gecomposteerd. - Ze zijn duur. Echte kerstbomen zijn biologisch afbreekbaar, maar ze kosten minder dan kunstkerstbomen. U kunt een kunstboom kopen voor slechts 20 dollar, maar echte bomen kosten ongeveer 40 dollar of meer. - Ze zijn niet zo esthetisch. Terwijl echte kerstbomen kunnen worden versierd en er prachtig uitzien, zien kunstbomen er niet zo realistisch uit. - Ze zijn niet zo milieuvriendelijk. Echte kerstbomen zijn biologisch afbreekbaar en kunnen worden gebruikt om planten op natuurlijke wijze te bemesten. Kunstbomen daarentegen zijn niet biologisch afbreekbaar en dus niet milieuvriendelijk.

 

Waar koop ik een kunstkerstboom?


Er zijn veel plaatsen waar je kunstkerstbomen kunt kopen, zoals speelgoedwinkels, grootwinkelbedrijven en je plaatselijke warenhuis. Amazon en andere e-commerce sites verkopen ook veel verschillende soorten kunstkerstbomen. U kunt ook kunstbomen online kopen bij gespecialiseerde boomverkopers. Specialty boom verkopers hebben vaak een grote selectie van kunstbomen in een verscheidenheid van stijlen en prijspunten. Plus, kunt u ook informatie vinden over de bomen met inbegrip van de zorg instructies, afmetingen en kleur. U kunt een verkoper ook vragen stellen over de bomen en wat er bij elke boom inbegrepen is. Als u een bepaald type kunstboom in gedachten hebt, kunt u het beste online kijken. U kunt ook een aantal grote deals als het gaat om het kopen van kunstbomen online. Bovendien bieden veel online verkopers gratis verzending aan.

 

Verzorging en onderhoud van kunstkerstbomen


- Bewaar uw boom uit de buurt van huisdieren. Katten en honden spelen graag met boomtakken en kunnen uw boom snel vernielen als u hem buiten laat staan. - Maak de boom regelmatig schoon. Stof en vuil kunnen zich op de boom verzamelen en hem er vuil doen uitzien. - Verwijder de boom als het buiten warm is. Als u de boom buiten laat staan als het warm is, kunnen de takken te droog worden en kan de boom vlam vatten. - Inspecteer de boom elk jaar voordat u hem opzet. Controleer of er geen beschadigde onderdelen zijn en vervang onderdelen die niet in goede staat zijn. - Bescherm uw boom tegen extreme weersomstandigheden. Extreem warm of koud weer kan de boom beschadigen en zijn kleur doen verliezen.

 

Slotwoorden


Kunstkerstbomen zijn misschien niet zo mooi als echte kerstbomen, maar ze hebben veel voordelen, zoals weinig onderhoud, gemakkelijke opslag en brandveiligheid. Als u op zoek bent naar een kunstboom, zorg er dan voor dat u een exemplaar van hoge kwaliteit kiest, zodat hij jarenlang meegaat. Zorg er bovendien voor dat u uw boom goed verzorgt, zodat hij er goed blijft uitzien en langer meegaat.