Ring Alarm beveiligingsset

Een slimmere manier om je huis van binnenuit te beschermen. Eenvoudig te installeren en compleet naar eigen wens aan te passen. Je kunt het systeem uitbreiden met andere apparaten die bij je woning passen.

Getest door:

Even voorstellen...

Ik wilde al heel lang een alarmsysteem maar mijn vrouw wilde dit niet omdat het voor haar te complex is. Dit is echter een systeem wat voor haar volstaat.

Uitgebreide set

De set bestaat uit een basisstation, een toetsenpaneel, signaal versterker, een deur melder en een bewegingsmelder. Alle onderdelen kan je naar eigen wens instellen. Je kan exact aangeven wat welke melder is. Wil je later uitbreiden, dan is dat geen probleem.

Gemakkelijk te gebruiken

Waar ik van hou is gemak. Er zijn een aantal optie waar je uit kan kiezen: uitgeschakeld, thuis of weg. Hetzelfde geldt voor het instellen van de apparaten. Je klikt een apparaat aan en dan heb je een aantal optie waaruit je kan kiezen qua instellen. Heel prettig. Tevens zie je ook de toestand van alle apparaten. Zo weet je te allen tijden of je online bent, gesloten of dat er beweging wordt gedetecteerd.

Eenvoudig installeren

Het installeren ging vrij gemakkelijk. Het stappenplan wat erbij zit is duidelijk. Het enige puntje wat ik heb is: geef bij het basisstation een papiertje erbij met de exacte afstand van de schroeven. Dat maakt het plaatsen wat makkelijker voor de gebruiker. Je kan sensoren plakken of schroeven, daar us goed over nagedacht. Ik heb het nu een aantal weken in huis en het hangt nog steeds. Het installeren van de software op je telefoon was gebruiksvriendelijk. Dit geldt ook voor de contactsensor. De bewegingssensor ging iets lastiger. De sensor zag niet direct het basisstation. Na drie keer proberen lukte het wel.

Melding op je telefoon

Op het moment dat de teller afloopt en je hebt de woning nog niet afgesloten dan krijg je al direct een melding op je telefoon. Wat verder prettig is dat, wanneer het alarm afgaat en de code wordt ingetoetst je daar ook een melding van krijgt. Hierdoor weet je dat het iemand uit het gezin is geweest.

Conclusie

Bedenk van te voren goed met hoeveel bewegingssensoren en contactsensoren als je je woning gaat beveiligen. Als het alarm af gaat vind ik dit zelf vrij zacht. Ik zou het fijn vinden als dit harder kan, zodat je dit ook buiten kan horen. Omdat alles op batterijen gaat vind ik het heel fijn dat je exact ziet hoe vol de batterijen zijn. Wat ik ook nog zou willen is een beugel waarbij je de bewegingssensor kan draaien. Ik kan mijn bewegingsmelder niet in de hoek plaatsen omdat mijn gordijnen er dan voor zitten. Op het moment dat je dan een beugel zou hebben, dan kijkt de bewegingsmelder meer de kamer in. Maar al met al een erg mooi apparaat!

Reacties