string(3) "tgi"

Innr remote control & smart button

Met de Smart Button en Remote Control haal je nog meer comfort en gemak in huis. Beide slimme schakelaars kunnen, in combinatie met de Innr bridge, gebruikt worden om alle slimme Innr WiFi of Zigbee lampen in huis te bedienen.

Getest door:

Even voorstellen...

Enige tijd geleden mocht ik al de slimme INNR lampen testen. Nu werd mij gevraagd of ik ook de remote control en smart button wilde testen. Heel handig, aangezien je dan met één druk op de knop de lampen aan en uit kan zetten, of nou ja...met een dubbelklik.

Het installeren

De installatie van de beide apparaten wijst zichzelf. Je volgt de stappen van de korte handleiding en daarna die in de app. Het aanpassen van de scènes van de smart button is niet moeilijk, maar je moet wel even doorhebben hoe het werkt. Je kunt niet twee dezelfde scènes installeren, dus dan moet je eerst een scène verwijderen of veranderen voordat je de juiste op de goede plek hebt staan.

Verbinden met de app

Zowel de remote control als de smart button verbind je makkelijk met de INNR app. Je voegt ze als extra apparaat toe in deze app en scant de QR code van het apparaat. Na installatie kan je de bij de smart button de drie verschillende scènes instellen. Dit houdt in hoe fel je de lampen wil laten branden. Er zijn van tevoren al scènes geprogrammeerd. Dat geldt ook voor de remote control, deze heeft vijf voorgeprogrammeerde scènes.

De bediening

Met een dubbelklik kan je de smart button bedienen. Er zitten zoals gezegd drie standen op, bij een vierde dubbelklik gaan de lampen uit. Ook kan je via de instellingen in de app aangeven welke lampen je wil bedienen met de smart button. De remote control heeft een "aan en uit" knop en vijf scènes die middels de "en" knoppen op het apparaat zijn te bedienen. Ook zit er een functie op om de lampen feller en minder fel te laten branden.

Gebruiksgemak

Mijn ervaring is dat het openen van de INNR app soms even duurt, een druk op de knop is dan sneller. Ook vind ik het fijn om gelijk als ik 's ochtends opsta een paar lampjes aan te maken. Met deze remote control en/of smart button gaat dat gemakkelijk. Ik hoef dan niet de app te openen of naar beneden te lopen om via mijn Google Assistent de lampen te activeren. Ik heb daarom één van de knoppen boven en één beneden liggen. In de verpakking zit tevens bevestigingsmateriaal om de knop aan de muur te bevestigen middels dubbelzijdig kleefband of schroeven.

Snel te bedienen

Ik ben met name erg enthousiast over de snelheid waarmee je de lampen kunt bedienen. Met een (dubbel)klik zet je de lampen aan en switch je van sfeer.

Conclusie

Beide apparaten zijn erg handig, als je je telefoon niet bij de hand hebt óf als een andere huisgenoot de lampen aan wil zetten. Even snel de lampen bedienen, erg prettig om dat via de smart button of remote control te kunnen doen!

.....
Reacties