string(3) "tgi"

XTRARM tv beugel

De extra lange tv beugels van XTRARM, onderscheiden zich door lengte en flexibiliteit. De beugel die wij lieten testen heeft een reikwijdte van 120 cm. Hij heeft een extra groot bereik en is geschikt voor bijna alle televisies.

Getest door:

Hier ga ik op letten

Voor onze vorige TV zou ik nooit gedacht hebben aan een tv-beugel om hem op te hangen. Sinds kort hebben we echter een nieuwere, grotere, televisie waarbij het wellicht wel mooi is om hem op te kunnen hangen. De kans om deze tv-beugel te testen, heb ik dan ook graag gegrepen! Ik ga letten op hoe stevig hij is, makkelijk te monteren en of hij handig in gebruik is.

Het monteren

We begonnen met goede moed aan de installatie, er zijn veel verschillende moeren en bouten bijgeleverd zodat je de installatie kunt aanpassen aan jouw situatie. De handleiding is wat summier maar als je goed oplet zeker te doen. Om de positie te bepalen op de muur is een mal meegeleverd waarmee je eenvoudig de gaten kan aangeven op de ondergrond. Waar wij geen rekening mee hebben gehouden was de positie van de beugel op de televisie waardoor hij nu lager hangt dan de bedoeling was. Nu is dat in ons geval niet heel erg maar wel iets om rekening mee te houden.

Zoeken naar de juiste bouten

Bij de bevestiging van de muurbeugel aan de televisie werd het een stuk ingewikkelder. De meegeleverde bouten waren te kort voor onze televisie, omdat de VESA maat (de afstand tussen de bevestigingspunten achter op je televisie) van onze televisie blijkbaar smal is. De beugel zou echter wel geschikt moeten zijn voor onze beugel. Na veel puzzelen hebben we toch een oplossing gevonden: namelijk een langere bout gecombineerd met één van de meegeleverde ringen. Daarna was het ophangen en afstellen eenvoudig. Je krijgt dus de materialen geleverd voor elke VESA maat, maar hoe je het bij verschillende situaties kunt oplossen wordt nergens aangegeven. Dat vind ik wel een verbeterpuntje.

Goede kwaliteit

De beugel is van zware kwaliteit en zit stevig bevestigd op de muur. De bijgeleverde kabelklemmen zijn erg fijn om de hangende kabels netjes langs de beugel te leiden.

Gemakkelijk te gebruiken

De beugel is eenvoudig in gebruik, je trekt de televisie makkelijk naar voren of schuin. Deze arm is erg lang waardoor ook je ook aan de andere kant van de kamer nu kan kijken. In het gebruik is hij erg fijn.

Conclusie

Je ziet gelijk dat dit een kwalitatief goede beugel is voor je televisie. Hij is bovendien makkelijk te verstellen en eenvoudig in gebruik. De beugel hangt dicht tegen de muur en de kabels zijn netjes weg gewerkt. De installatiehandleiding zou wel wat duidelijker mogen en de verschillende opties voor apparaten met een afwijkende VESA maten zou ook aangegeven mogen worden. Maar al met al heel tevreden over deze beugel!

.....
Reacties