De Vlijt Bedden & Slapen: Aanpasbaar Yuno matras

Uniek slaapsysteem met matras Yuno bij De Vlijt Bedden & Slapen

07 November 2012

Yuno heeft het eerste wetenschappelijke matras gecombineerd met een unieke boxspring. Het slaapsysteem Yuno wordt als eerste geïntroduceerd bij De Vlijt Bedden & Slapen in Heinkenszand in Zeeland. Dit nieuwe bed is ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit in Leuven.

De nieuwe matras bestaat uit een basisstuk, dat met behulp van inlegstroken maat specifiek wordt aangepast. Een nieuw en uniek meetsysteem brengt de persoonlijke drukpunten in kaart: die vormen de blauwdruk voor de persoonlijk aangepaste matras. De ideale matras is persoonlijk, de drukpunten verschillen per persoon, de persoonlijke drukpunten vormen de blauwdruk voor een gepersonaliseerde matras. De basismatras wordt dan compleet gemaakt met aparte inlegstroken.

Custom8, dat gespecialiseerd is in biomechanica, ergonomie en metingen, werkte voor Yuno een meetsysteem uit dat, in functie van de lichaamsbouw, aangeeft hoe sterk het lichaam op bepaalde punten in de matras moet zakken dan wel ondersteund moet worden.

Mensen slapen het beste als de wervelkolom in dezelfde positie blijft, zowel bij het liggen als bij het staan. Daarom moet de heup en schouder wat wegzakken, maar wel in de juiste verhouding! Iedereen heeft weer een ander gewicht en lichaamsbouw.

Yuno werkt overigens uitsluitend met natuurlijke en gerecyclede materialen. De Vlijt Bedden & Slapen en Yuno nodigen u uit voor een gratis meting in Heinkenszand. Slapen is en blijft namelijk zeer persoonlijk!

Meer informatie: www.binnenuit.nl/devlijt en www.yuno.be

Publicatiedatum: 2 novemer 2012Guido van Loon - Wonen.nl