Goed slapen met verduisterend rolgordijn

Er zijn ruimtes in huis die je graag totaal wilt verduisteren. Zoals bijvoorbeeld de slaapkamer. Dit de nodige privacy en zorgt voor een goede nachtrust.

Voordelen verduisterend rolgordijn

Het is belangrijk dat een verduisterend rolgordijn perfect op maat is, waardoor er ook geen licht langs de kieren naar binnen komt. Verduisterende rolgordijn werken ook nog warmte en kou-isolerend, in de winter blijft de warmte lekker binnen terwijl je de felle zon in de zomer juist buiten houdt.

Een palet aan kleuren

Het kiezen van de juiste kleuren voor de aankleding van je huis is een lastig klus. Er zijn natuurlijk altijd trends en er zijn ook veel combinaties mogelijk. Hoe weet je precies welke kleur rolgordijn je moet uitzoeken? Lichte of juiste donkere verduisterende rolgordijnen? Om een eenheid te krijgen, kun je het best een kleur uitzoeken dat terugkomt in je inrichting. Dat kan ook door middel van accessoires, zoals kussentjes of kaarsen. Heb je misschien een kleine slaapkamer? Kies dan een verduisterend rolgordijn in een lichte tint. Lichte kleuren doek een kamer namelijk optisch groter lijken. En voor een te grote slaapkamer kun je kiezen voor een donkere tint. Je kunt voor de perfectie combinatie altijd gebruikmaken van een kleurenkaart. Met zo’n kaart zie je welke kleuren mooi bij elkaar staan of juist goed contrasteren. Je kunt in een slaapkamer altijd beginnen met harmonieuze kleurencombinaties. Dat zijn combinaties zoals groen met geel, of blauw met rood. Of je houdt het heel rustig en kiest voor wit en crèmekleuren.

Eigenschappen van verduisterend rolgordijn

Het kenmerk van een verduisterend rolgordijn is dat deze gemaakt is van een stof die totaal geen licht doorlaat. Daarnaast zorgen ze voor een goede isolatie en prettige akoestiek. Verduisterende rolgordijnen stralen een bepaalde elegantie uit omdat het rolgordijn gemaakt is met een extra voering waardoor de stof voller oogt. Naast de volledige privacy kun je een verduisterend rolgordijn ook gebruiken voor het bepalen van de exacte hoeveelheid licht dat je in de kamer wenst te hebben. Een rolgordijn kun je zelf eenvoudig op je raam of kozijn monteren. Het enige wat je in huis moeten hebben is een boor. Het ophangen is met goede instructies een fluitje van een cent.