De serre kleuren van 2016/2017

De kleur van de serre bepaalt voor een groot deel ook de uitstraling. Zoals de kleurentrends op het gebied van de inrichting jaarlijks veranderen, verandere

Trends: De serre kleuren van 2016/2017

De kleur van de serre bepaalt voor een groot deel ook de uitstraling. Zoals de kleurentrends op het gebied van de inrichting jaarlijks veranderen, veranderen de architectonische trends natuurlijk ook. In serreland is dat niet anders. Hier leest u welke kleuren hot zijn, en welke kleuren wellicht een andere uitstraling geven dan u zou denken.


Vijftig tinten grijs
Van opvallende bordeaux rode met gele kozijnen in de jaren ‘70/ ’80, worden huidige nieuwbouwwoningen vooral voorzien van rustige, natuurlijke kleuren als antraciet of wit. Ook in Serreland zien we al een tijdje vijftig tinten grijs. ‘Tegenwoordig bouwen we heel veel serres in de kleur antraciet’, aldus serrespecialist Erik Bergboer. ‘Hoewel veel mensen denken dat een donkere profielkleur heel overheersend is, zorgt het juist vaak voor een rustige uitstraling.’


Wit is niet altijd veilig
Een andere misvatting is dat gedacht wordt dat de serre wit moet zijn omdat de kleur van de gevel dat ook is. ‘Maar dat kan juist ook heel gevaarlijk zijn. Ook al kies je voor dezelfde RAL-kleur, kunnen er nuanceverschillen inzitten. Dit kan ervoor zorgen dat de muur, of juist de serre, een ‘vieze’ kleur krijgt.


Tip: Denk goed na over de kleur van de serre. De aluminium profielen kunnen, zoals bij houten kozijnen, niet geschilderd worden. Een kleur die goed past bij de rest van de woning én waarvan u zeker weet dat het na twintig jaar ook niet misstaat.