Spoelbakken

In onze uitgebreide collectie spoelbakken vindt u zowel r.v.s.-bakken als units van verschillende soorten kunststof. Alles van hoge kwaliteit.

Spoelbak belangrijk onderdeel van keukenblad

Niet alleen kan een goede spoelunit het comfort en de hygiëne van uw aanrecht vergroten; ook is uw keuze bepalend voor de uitstraling daarvan. En die keuze is ruim: er zijn enkele, anderhalve en dubbele units in vele vormen en van verschillende materialen, al dan niet voorzien van handige accessoires. Daardoor zult u altijd een spoelbak kunnen vinden die past bij uw gebruik, uw smaak en het materiaal en model van uw keukenblad.

De meeste spoelbakken worden gemaakt van r.v.s. en kunststof. R.v.s. (roestvrij staal) is een metaallegering, waarin de belangrijkste elementen chroom en nikkel zijn: het chroom geeft r.v.s. zijn glans, het nikkel maakt dat r.v.s. weliswaar niet roestvrij maar wel roestvast is. Want r.v.s. kan wel degelijk roesten, zij het alleen aan het oppervlak, en niet van zichzelf maar door langdurig contact met onedele metalen. Hoewel de metaalsoorten in de legering dus altijd dezelfde zijn, variëren de verhoudingen waarin zij worden toegepast per fabrikant. Kunststof wordt op meerdere manieren vervaardigd; de specifieke samenstelling bepaalt de uiteindelijke kwaliteit van de bak.

In de uitgebreide collectie spoelbakken van Smitskeukens vindt u zowel r.v.s.-bakken als units van verschillende soorten kunststof; alle van de hoogste kwaliteit. Zo levert Smitskeukens uitsluitend units van r.v.s. met een chroom-nikkelverhouding 18/10. Daarnaast is Smitskeukens (de enige) leverancier van de unieke Cristalite-onderbouwunit: de eerste spoelbak met natuurlijke bacteriënstop. De antibacteriële formule is gebaseerd op puur zilver. In de Cristalite®-unit zijn namelijk zilverionen verweven die de bacteriegroei actief tegengaan.