Hoe een compacte keuken in te delen?

Wanneer je wat kleiner behuisd bent, kan het een hele uitdaging zijn om je keuken in te delen.

Slimme indeling keuken

Wie geen grote keuken heeft, moet slim zijn wanneer het op indeling aankomt. je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om een afzuigkap te nemen met een recirculatiesysteem, zodat je geen afvoer naar buiten nodig heeft die ruimte in beslag neemt. Boven de afzuigkap kun je dan nog een kastje plaatsen, voor optimale opbergruimte. Ook een breed fornuis met vijf of zes pitten is geen handige keuze in een compacte keuken. Daarnaast kunt je ervoor kiezen om een kleinere koelkast te plaatsen en een compacte vaatwasser. Dit scheelt allemaal ruimte.

Kleurkeuze in een compacte keuken

Naast de indeling heeft ook de keuze voor kleuren en materialen invloed op hoe jouw compacte keuken oogt. Lichte kleuren laten de keuken groter lijken, en ook greeploze keukens lijken vaak wat groter. Donkere kleuren laten je keuken daarentegen juist weer kleiner lijken. Heb je een compacte keuken, kies dan dus voor lichte kleuren.

Compacte keuken bij Superkeukens

Heb je niet zoveel ruimte tot je beschikking, maar zoek je een compacte keuken met een slimme indeling? Dan ben je bij Superkeukens aan het juiste adres! Onze ervaren verkoopadviseurs laten je graag zien wat er mogelijk is op het gebied van indeling en kleurgebruik, ook als je niet zoveel vierkante meters hebt. Kom gerust langs in een van onze keukenzaken of bekijk hier alvast onze keukens.