Partner

Damixa Nederland

Deens design en kwaliteit Iedereen houdt van een mooi ontwerp. Maar wat kenmerkt uitmuntend design? Bij Damixa geloven we dat uitmuntend design is: When Design makes Sense. Deense design traditieAls onderdeel van de wereldberoemde Deense designtraditie zijn we trots op de filosofie die zegt dat Deens Design wordt bepaald door eenvoudige en duidelijke materialen, onberispelijk vakmanschap, een ontwerp die ergonomisch aansluit bij het beoogde gebruik van het object en de ondergeschiktheid van vormgeving aan functie. “Wanneer je een kraan koopt van Damixa, zeg je ja tegen stijlvol en duurzaam Deens design en kies je bewust voor een product waarbij wij grote inspanningen hebben gedaan om het logisch en praktisch in gebruik te laten zijn.”, zegt Lars Bladt, CEO van Damixa. Dat we er succesvol in geslaagd zijn bruikbaarheid en schoonheid in één product te combineren blijkt wel uit het feit dat we eind 2013 de prestigieuze Interior Innovation Award hebben uitgereikt gekregen voor ons nieuwste ontwerp A-Pex. Het verenigt een sublieme en klantgericht design met visie en een uitmuntende esthetiek. Met A-Pex, continueert Damixa een tijdperk waarin de wensen en eisen van de consument direct vanaf het begin in het ontwerp zijn meegenomen. Gecombineerd met een eigentijdse vorm zet het zowel exclusiviteit als ook functionaliteit op de kaart. Damixa is een Deens bedrijf met haar hoofdkantoor in de stad Odense. Damixa is in 1932 opgericht en staat vandaag de dag wereldwijd bekend om zijn slimme en stijlvolle Deense design, uitmuntende functionaliteiten een hoog gehalte aan gebruikersvriendelijkheid. Dit is altijd het uitgangspunt geweest vanaf het moment dat Damixa begon, en zal ook in de toekomst altijd zo zijn. Damixa bestaat ruim 82 jaar en behoort tot de top van producenten van badkamer- en keukenkranen.

MEER TONEN

Damixa continueert de uitmuntende design traditie Met de nieuwe A-Pex kraan introduceert Damixa een nieuwe design klassieker. Damixa heeft al eerder twee baanbrekende design kranen geïntroduceerd die ook vandaag de dag nog steeds uniek zijn; G-Type en Arc. Damixa’s eigen ontwerpers hebben Arc ontworpen die net als G-Type met de designprijs Red-Dot is bekroond. Nu is de beurt aan A-Pex, ontworpen door de Deense designer Anders Hermansen. De kraan heeft een unieke vormgeving en functionaliteit, is modern, minimalistisch en innovatief.

"Om een degelijk design product te ontwerpen is een project wat een lange tijdsduur kent en waarbij veel mensen betrokken zijn. Een zeer belangrijke groep hierbij is de gebruikersgroep. Gedurende het ontwerpproces hebben wij de wensen van de consument in kaart gebracht over hoe een kraan eruit moet zien en wat de functionele wensen voor het gebruik zijn. Het belangrijkste resultaat hiervan is dat de bediening van de kraan bovenop geplaatst heeft. Vandaar de naam A-Pex. “Het verleent niet alleen een bijzondere uitstraling aan de kraan maar geeft een unieke functionaliteit.“ verteld Claus Rosager, VP Research & Development. Hij vervolgt: "De wensen van de consument hebben de lat voor de ontwerper en het ontwikkelteam van Damixa behoorlijk hoog gelegd om een nieuw type binnenwerk te ontwikkelen voor de bediening van A-Pex.

Anders Hermansen, die A-Pex heeft ontworpen, heeft een grote staat van dienst bij andere vooraanstaande Deense bedrijven. Sinds de eind jaren tachtig heeft hij o.a. producten ontwikkeld in samenwerking met Bang & Olufsen – zeer recent zijn dat de Beosound 5 en de BeoPlay V1. Met de nieuwe A-Pex van Damixa wordt de voorname ontwerptraditie voortgezet van Deens internationaal design.

A-Pex is het toppunt van Deens design; het proces is spannend en uitdagend geweest en heeft geresulteerd in een waardig Damixa product data aan de eisen van de consument ten aanzien van design en functionaliteit beantwoordt.

Lees meer in de brochure ...

Awards

Afgelopen najaar zijn de A-Pex keukenkraan en wastafelkraan beide bekroond met de Interior Innovation Award 2014. De Interior Innovation Award is een van de vooraanstaande prijzen in de interieurbranche wereldwijd en is in 2002 tijdens de IMM in Keulen ontstaan. De organisatie is in handen van de Duitse Design Council. De Interior Innovation Award beoordeelt top innovaties binnen de diverse productgroepen in de industrie.


Daar is nu ook een tweede award aan toegevoegd, namelijk de Red Dot Design Award 2014 voor de wastafelkraan,
een prijs die tot de allerbelangrijkste designprijzen van de wereld behoort. Daarbij strijden duizenden producten van de hele wereld om de titel. Het is een grote eer om tot de beloonde producten te behoren, die in het Red Dot designmuseum worden tentoongesteld. Damixa ontving de Red Dot designprijs voor Merkur, Arc, G-Type, Clover en voor Clover Easy.

Meer lezen over
'A-Pex kraan'?

meer van deze professional
Op de hoogte blijven?

Volg ons voor inspiratie, nieuws en tips.